Rasterećenje saobraćaja u Maksima Gorkog

Kada pomislite da ne može više ništa da vas iznenadi onda u akciju stupe radnici čistoće. Danas su u periodu najveće popodnevne gužve, od 14h do 15h, radnici Čistoće čistili ivičnjake glavnog puta od podvožnjaka do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca. Oko 14:30 kod bioskopa Zvezde nastupa kolaps.

 

Ulica Maksima Gorkog od Senćanskog puta od Zagrebačke ulice je najopterećenija deonica u gradu, posebno deo kod bioskopa Zvezde jer protok guši nedostatak trake za skretanje u levo.

 

Pored radnika čistoće, kojima je iz poznatih razloga radno vreme u drugim gradovima uglavnom noću, stvar dodatno otežava i teretni saobraćaj koji će ovih dana biti izmešten sa ove deonice. Pošto nije izgrađena nova saobraćajnica, ovaj transport će biti izmešten na postojeće pa će tako granični prelaz Kelebiju i Palić spajati pravac: Kelebijski put – Karađorđev put – Preradovićeva – Zagrebačka – Beogradski put – Bajnatska – Senćanski put – Segedinski put.

Ukoliko je transport niži, može da se iskoristi i podvožnjak kod Pionira i Lošinjska ulica koja vodi do Javnih skladišta.

 

Na ovaj način će se ulica Maksima Gorkog rasteretiti ali će dodatni teretni saobraćaj trpeti Senćanski put, Bajnatska ulica i Beogradski put. Radnici Rasvete su pristupili terenu i postavljaju neophodnu signalizaciju.

 

Teretni saobraćaj će se trajno izmestiti iz grada tek po završetku izgradnje “Y kraka”, a poboljšanje saobraćaja na glavnom putu se može uraditi ukoliko se sprovede plan njegovog proširenja.

 

Projekat proširenja glavnog putaKOMENTARI

 1. rade kaže:

  Subotica se ugledala na Beograd. I mi sada imamo “zaobilaznicu”.

  Predlažem bolje rešenje: Kelebija – Palić via Mala Krsna-Lapovo

 2. Jula kaže:

  Pa jeli moguce ovakve gluposti da rade? Mogli su sacekati prolece pa napraviti obilaznicu sto je navodno u planu, nego ovakve zbrke praviti! Pa sta ce biti i sa tim ulicama kuda se preusmerava saobracaj? I ovako ulica Bajnatska je boze sacuvaj!!!

 3. Michele kaže:

  Ovakvim “pametnim” predlozima mogu samo da očekuju još ubrzanije propadanje podzemne i nadzemne infrastrukture u Zagrebačkoj ulici.

 4. Sinisa kaže:

  super ideja 😀 samo ne znam, sta ce se desavati u raskrsnicama na prozivci kod bajnatske, ili kod MOL pumpe na sencanskom putu 🙂

  ali ipad najvise me zanima kako su to zamislili kod patrije gde se kamioni vracaju na glavni put… isto zna de se zagusi ta raskrsnica + i svi autobusi prolaze tim putem i koriste tu rasksnicu 🙂

 5. mislilac kaže:

  “Fantastičan” predlog nove direktorke! Pa ona je univerzalni stručnjak, u sve se razume! Malo kanalzacija, pa voda za piće, pa saobraćaj. Bravo!

 6. :) kaže:

  Problematična raskrsnica B.Radić-Maksima Gorkog,kao što svi sugrađani znaju problem nastaje kod skretanja iz pravca Palića ka Prozivci,a i skretanje ka Zvezda bioskopu iz pravca buvljaka.Problem je tako jednostavno rešiti:jednostavno staviti zabranu skretanja iz tih pravaca i gotovo.Ko hoće u B.Radić a ide od Palića,lepo skrene kod nove zgrade opštine ili Senćanski put i spusti se kod pumpe pa tamo može da se razmišlja hoće li do Denis picerije desno ili recimo do Evrope pekare levo.A ko ide od buvljaka a hoće u biblioteku,onda neka skrene u M.Gupca desno do B.Radić pa levo.

 7. Anonimni kaže:

  Aleksa

  @Siniša,ja ću Vam reći šta će se dešavati na uglu Bajnatske i Senćanskog puta.

  Kada se kamioni naređaju na semaforu sva ostala vozila će pokušati izaći na

  Senćanski put sporednim ulicama, Dalmatinskom, Istarskom pa i Masarikovom

  bez obzira što je Masarikova jednosmerna. Kada ni to ne bude moguće koris-

  tiće se Brađe Radića, a kada se kružni tok zaglavi, Bože pomozi.

OSTAVITE KOMENTAR