Da li je rasvetljeno i ubistvo Hajčara?

Tanjug prenosi saopštenje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je  policija razbila najjaču kriminalnu grupu na severu zemlje, u Vojvodini, koja stoji iza izvršenja najtežih krivičnih dela, od ubistva do prodaje narkotika.

hajcar

Zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena prozvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila vođu ove grupe A. K. (26) kao i još pet članova B. T. (35), R. K. (41), Lj. M. (47), S. K. (32) i N. D. (27).

Kod njih je nađeno ukupno oko 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manja količina kokaina. Otvorena je i ilegalna laboratorija za prozivodnju te opojne droge gde je pronađen zasad sa oko 900 biljaka.

Vođe ove grupe A. K. i D. B. uhapšeni su prilikom pretresa automobila koji je služio za prikriven transport i dalju prodaju ovih narkotika u kome je na licu mesta tokom akcije pronađena jedna količina droge.

Ostali članovi su uhapšeni zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 2,5 kilograma skanka na teritoriju Mađarske.

U kući koju je kupio N. D. pronađena je ilegalna laboratorija za prozvodnju ove opojne droge i specijalizovani timovi policije su uspeli da uvežu sve ovo sa trgovinom narkotika koja traje već neko vreme.

Tokom akcije u kući A. K. je nađen još jedan pripadnik ove kriminalne grupe V. Š. (1994) koji je priveden zbog sumnje da je počinio ubistvo M. M. jula ove godine u Subotici. Za V. Š. je raspisana poternica i od strane Višeg suda u Novom Sadu zbog pokušaja ubistva 2012. u Novom Sadu na štetu R. M.

Za ovo delo je V.Š.  već osuđen 2012. i za njim se tragalo zbog odlaska na izdržavanje zatvorske kazne.

Protiv A. K. kod koga se krio u kući je podneta i krivična prijava zbog pomoći izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Ovo je bila opasna kriminalna grupa koja je poznata po izvršenju najtežih krivičnih dela,

 

TanjugKOMENTARI

 1. ludak kaže:

  Znaci ipak je Kurina organizator ubistva.

 2. Zigi kaže:

  OK za ovo rasvetljeno ubistvo , a zasto se sa istom energijom nije krenulo u rasvetljevanje ubijene Milice Barasanin ?!?!?!

 3. Mister No kaže:

  Možda čaršija izmišlja ,ali priča se da su pojedinci beli medvedi ,zaštićena vrsta. Ne verujem da će dobiti ozbiljne kazne.

 4. easy58 kaže:

  sa ulice sklonjeno nekoliko “evidentiranih” krimosa koje bas i nije bilo tesko locirati a policija to prikazuje kao da su drva cepali i oznojili se a ono su zapravo gluvarili po kaficima, no neka im nek se cigraju al mi svejedno nije jasno za koji andrak neko dislajkuje to jel nezna citat jel mu se botovska ruka zgcila na to puce te nevole kad apse krivce

 5. Pajo kaže:

  Samo da mi je znati Poznati Biznis men kakve je veZe imao sa naj mocnijom kriminalnom grupom Vojvodini?

 6. stormwatch kaže:

  Subotica od mirnog, lepog i kulturnog grada iz 80’tih godina, za 4 godine postala mafijasko drogeraska rupetina.

 7. bac vranje kaže:

  Cek jer sam ja nepismen,lud ili samo citam da ovde nigde ne pise da je neko priznao ubistvo ,vec da su doticni uhapseni zbog proizvodnje droge, i da je jos jedan lik uhapsen zbog poternice za pokusaj ubistva nekog sasvim treceg, koje je ovo spinovanje ministra. Daj te ljudi il radite svoj posao ili se pokrite usima i cutite!!!

 8. adkersu kaže:

  Šta je rasvetljeno? Ko je ubica? Sumnja je jedno a dokaz je drugo. Nebojša Stefanović i njegove izjave. Moje mišljenje – đubrad, koljite se među sobom što više, nama će biti drago.Poštenom svetu želim ugodno veče.

 9. Koral kaže:

  Kriminalac ubio zelenasa i kriminalca…odlicno, samo neka se resetaju a policija posle mirno pokupi ostatke i pred sud koji ih procesuira.

 10. Boki kaže:

  Joj, bre, ljudi, džaba što svi znaju ko je kurina kad treba i dokazi. Svi bi da se đubrad pohapse što pre i odleže godinu i evo ih ponovo. Treba što više dokaza pa nek zaglave 10-15 godina!!!

 11. pista kaže:

  Hapsite bre vec ubicu/ubice male Milice, hapsite bre monstrume koji su istrebili sestoclanu porodicu Salma u Horgosu pre 11 ili 12 godina, hapsite bre likvidatora sencanskog advokata Lazica koji je upucan pre vise od deset godina…. e da je narodne milicije…

 12. Rodjendanska torta kaže:

  @ stormwatch
  Ti si kao trogodisnje dete znao kako je Subotica bila 80-tih godina miran i kulturan grad i najverovatnije si licno doprineo njenoj kulturi i gradjanskom miru.
  Cestitam ti 39 rodjendan.

 13. Anonimni kaže:

  @ bac vranje … da, jesi nepismen. Ne piše se jer nego jel’ ili je li. Drugo, da li smo se zaista toliko uzbudili zbog sačekuše na jednog našeg sugrađanina? A znamo kome se sačekuše smeštaju.
  I da, slažem se s tobom, ovo je čist spin.
  Više bih voleo da je rešeno ubistvo Milice Barašin nego nekog krimosa.
  Uzdravlje!

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =