RAZBIJENA GRUPA KRIJUMČARA: Prebacivali Albance sa KiM u EU

Osumnjičeni su zainteresovanim licima za odlazak u zemlje Evropske unije organizovali prihvat na teritoriji Subotice, nakon čega su im omogućavali da na nedozvoljen način prelaze državnu granicu

Nakon višemesečne međunarodne istrage, u saradnji srpske i mađarske policije uhapšeno je sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe krijumčarili ljude preko granice, saopšteno je iz MUP-a.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa Bezbednosno- informativnom agencijom i Policijskom upravom u Subotici, uhapšeni su K.F. (1973), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. S. (1980), Ž. P. (1961), Đ. P. (1978), R. A. (1950), N. B. (1997) i K. M. (1990).

Osumnjičeni se terete da su od sredine aprila do sredine maja ove godine omogućili prebacivanje većeg broja osoba, albanske nacionalnosti sa područja Kosova i Metohije, u Mađarsku i nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

Osumnjičeni su zainteresovanim licima za odlazak u zemlje Evropske unije organizovali prihvat na teritoriji Subotice, nakon čega su im omogućavali da na nedozvoljen način prelaze državnu granicu Srbije i Mađarske, pešice, izbegavajući graničnu kontrolu.

Postoje osnovi sumnje da su im, nakon toga, u međuzoni, predavali putne isprave državljana Srbije sa kojima imaju sličnosti, uz pomoć kojih su oni potom na nedozvoljen način ulazili na teritoriju Mađarske.

Sumnja se da su im potom organizovali dalji nedozvoljeni tranzit preko Mađarske do konačne destinacije u Austriji.

Članovi organizovane kriminalne grupe, su kako se sumnja, za prebacivanje uzimali 3.000 evra po osobi.
Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla tri pištolja, 263 komada municije različitog kalibra, oko 8.000 evra i više mobilnih telefona.

Takođe, od osumnjičenih privremeno su oduzeta četiri putnička motorna vozila koja su, kako se sumnja, korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

Novosti OnlineKOMENTARI

 1. milica kaže:

  Isli pesice izbegavajuci granicnu kontrolu!!! A sta je za to vreme radila nasa granicna policija?

 2. bac Vranje kaže:

  a kako su prelazilionu bodljikavu zicu sa strujum kod komsija?? ili je jos neki komsija iskljucivao struju??

 3. Livio kaže:

  @bac Vranje
  Malo se koncentrisi na tekst koji citas, ako uopste citas.

  “Postoje osnovi sumnje da su im, nakon toga, u međuzoni, predavali putne isprave državljana Srbije sa kojima imaju sličnosti, uz pomoć kojih su oni potom na nedozvoljen način ulazili na teritoriju Mađarske.”

  To znaci da su najverovatnije u Mađarsku ulazili na mađarski zvanicni granicni prelaz sa necijim srpskim pasosem u kojem je bila slika jako slicnog coveka u licu.

OSTAVITE KOMENTAR