Razvod zbog subvencija

Пољопривредницима су остала још четири дана да региструју газдинства, а уз негодовање због, како кажу, фушерајског и на брзину обављеног посла, не у шали већ у збиљи питају се колико ће се до краја недеље још распасти бракова.

 

Наиме, како по новом правилнику брачни другови могу регистровати само једно пољопривредно газдинство да би се онемогућило да домаћинство добије подстицаје за више од законом лимитираних стотину хектара, многи су решење нашли у разводу.

 

У Удружењу пољопривредника Суботице кажу да је у тој општини у последњих неколико недеља забележено 46 „паорских” развода.

 

– Ако је идеја била да се давање субвенција ограничи на 100 хектара, било је барем двадесет других, разумнијих начина од доношења правилника који тера брачне другове да се разведу. То је тотални промашај – каже за „Дневник” Павле Кујунџић из суботичког Удружења пољопривредника, и наглашава да је то довело до великих проблема. – Оба газдинства, и оно регистровано на супруга и оно чији је носилац била супруга, била су у систему ПДВ-а. Ако је остварен поврат тог пореза, да ли ће се, у случају угашеног газдинства, тражити да се то плати?

 

DnevnikKOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Pa ja se razvedoh u oktobru 2012 godine. Trendi je biti razveden

 2. pauk kaže:

  Nemojte mi stavljati minuse. Razvod mi je najpametnija investicija u zivotu i najbolja i najoriginalnija stvar koja se desila. Opet u slobodan let. Svet je veeliki.

 3. stormwatch kaže:

  Hah, u Srbiji se uvek tupi i serka o tome kako su zapadnjaci losi, primitivni i nespremni za porodicni zivot a vi tamo dole puni duha i razuma se rastavljate za po jutra zemlje….HAHAHAHAHAHA LICEMERI! AHAHAHAHAAHAHAHA LICEMERI!!!!!

 4. pauk kaže:

  Ja uopste nemam zemlje, samo zveram naokolo.

 5. baske kaže:

  i ja bi se razveo kad bi dobio subvencija( poklon) oko 12.000 dinara po hektaru ili 1.200.000 dinara za 100 hektara

OSTAVITE KOMENTAR