Razvoj "Pionira"

Kompanija Pionir iz Subotice je u poslednje tri godine investirala u proizvodnju oko 35 miliona evra, a u planu ima nove investicije i širenje tržišta.

"Ulaganja neće ostati na tom nivou pošto planiramo nastavak investicija" izjavio je direktor proizvodnje u Pioniru, Zoran Bogdanović.

Slika

U Pioniru od ove godine, zahvaljujući investicijama, radi i nova linija za proizvodnju čokolada, čiji je proizvodni kapacitet od osam do 12 tona za osam sati rada, takođe je investirano i u proizvodnju bombona i čokoladnih štanglica.

Ove godine se u Pioniru završava ulaganje u proizvodnju tablirane i punjene čokolade, a investicioni ciklus trebalo bi da bude završen kupovinom nove linije za medenjake.

Kompanija Pionir Subotica, u kojoj se godišnje proizvede više od 13.000 tona konditorskih proizvoda, uprkos ekonomskoj krizi trenutno uspeva da izveze oko 60 do 70 odsto svojih proizvoda na inostrana tržišta, a namerava da dodatno proširi prodaju konditorskih proizvoda na tržištu Evrope i Amerike.

"Naš cilj je da budemo trendseteri, znači ne oni koji kopiraju trendove, nego oni koji postavljaju i utiru puteve za nove trendove i potrebe potrošača", kazao je Bogdanović i dodao da je cilj tih investicija zahvatanje što većeg segmenta tržišta i što većeg broja potrošača.

Govoreći o ulaganju u fabriku Hisar iz Prokuplja, koju je kupio Pionir, Bogdanović je najavio da će ta fabrika biti osnažena u tehničko-tehnološkom pogledu kroz uvođenje novih proizvodnih linija.

"Kroz te nove linije želimo da formiramo jake proizvode, sa brendom ‘Hisar’, a cilj je da se tim proizvodima pokrije prvenstveno domaće tržište," kazao je Bogdanović.

Izvor: TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: