Reakcije posle oštećivanja spomenika

Nepuna dva sata po objavljivanju teksta na našem portalu o skrnavljenju spomenika „NEMIRNA RAVNICA“, predsednika MO SUBNOR-a Petra Šeginu je kontaktirao predsednik GO SPS-a g. Nebojša Crnogorac.

Gospodin Crnogorac se interesovao o stanju spomen obeležja i izrazio želju i spremnost da odmah poseti spomenik i da se na licu mesta uveri o stanju istog. Kod spomen obeležja se sastao sa predsednikom Petrom Šeginom i članom mesnog odbora SUBNOR-a Blaškom Gabrićem.

tavankut nemirna ravnivca 1

„Da ne poveruješ šta se radi sa jednim ovakvim spomenikom. Zar ovaj deo istorije treba da se izbriše i zaboravi? Ovo nije deo samo naše istorije ovo je deo svetske istorije i ovo je deo mene jer i moji preci su Tavankućani. Bez obzira na sve želim da pomognem, ne kao političar , radimo zajedno za to da se ovako nešto nikada više ne ponovi. Ne obećavam i ne želim da obećam i da ne ispunim obećanje, želim da se vidimo ponovo, do tada ću, u skladu sa svojim mogućnostima učiniti sve što je u mojoj moći da Vama poštovani negovatelji tradicije pomognem na svaki mogući način“ rekao je g. Nebojša Crnogorac predstavnicima MO SUBNOR-a Tavankut.

Između g. Crnogorca i g. Petra Šegine dogovoren je skorašnji susret i obilazak ostalih spomen obeležja na teritoriji Tavankuta, između ostalog gospodin Šegina je izjavio da je zajedno sa ostalim članovima SUBNOR-a Tavankut, kojih ima sve više, spreman da izvede radnu akciju, što periodično i čini, koseći travu i čisteći ne malu površinu spomen kompleksa.

„ Hteli smo da se angažujemo i da o našem trošku obnovimo izlupane spomen ploče, međutim iz gradskog odbora SUBNOR-a nam je rečeno da zavod za zaštitu spomenika to ne dozvoljava bez njihove saglasnosti, te da ukoliko to činimo svojevoljno možemo krivično odgovarati. Tako da je spomenik do daljnjeg osuđen na propadanje i uništavanje od strane onih kojima istorija ne znači ništa“.

Ovako svoju priču završava Petar Šegina uz nadu da će nadležni imati sluha za ovaj gorući problem, i da će se po hitnom postupku iznaći rešenje za zaustavljanje vandalizma koji se odvija na ovom ali i na ostalim spomen obeležjima u Tavankutu.

tavankut (2)

tavankut (1)KOMENTARI

 1. Makljar kaže:

  Jedini koji se udostojio doći.

 2. antifašista kaže:

  Kampanja je u toku ! Pazite posle izbora, kada ćete ga videti ponovo…

 3. stormwatch kaže:

  Govnjive neonaciste koji su napravili ovo zlodelo poubacivati u mracne rupe i ne pustati na svetlo dana deceniju i po.

 4. rale kaže:

  Providno….

 5. vesko kaže:

  Kod SPS-a,ima istina jedan problem,STOJIMO IZA SVOJIH RIJECI,I AKO SMO REKLI TJ. RAKAO PREDSEDNIK GRADSKOG ODBORA,DA CE SVE URADITI,KAKO BI POMOGAO,ONDA CE TO TAKO I BITI,
  IZA NAS NE OSTAJU TRAGOVI PUSTIH OBECANJA

 6. Mister No kaže:

  Sreća da je spomenik još uvek tamo gde jeste , pa makar i oštećen . Čudi me da spomenik ,, NEMIRNA RAVNICA “ nije ugrađen u nečiji svinjac s obzirom na opšte raspoloženje. Kod nas je sve moguće, ptice slomljenih krila odlepršaju.:)
  Radim u fabrici u kojoj svi zaposleni zadužuju iste radne torbe . Obeležio sam svoju torbu hipi znakom mira da je neko drugi ne uzme greškom . Prošlo mi je kroz glavu dok sam crtao znak mira na torbu koliko je znak mira marginaliziran u poplavi raznih nacionalističkih i nacionalsocijalističkih simbola .

 7. Pravdoljub .. kaže:

  Ovaj spomenik je još kako tako u boljem stanju od „ALKAZAR“-a,baze u Gornjem Tavankutu. Nadam se da će delegacija koja danas dolazi u Tavankut posetiti i spomenik,dolazi gradonačelnik i nebi bilo zgoreg da i on pogleda šta se tu zbilo. Ostaje nam da vidimo da li će obići spomenik ili neće…

OSTAVITE KOMENTAR

85 + = 94

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: