Realizovan IPA projekat Animal Health

U okviru IPA programa prekogranične sardanje R. Mađarske i R. Srbije, u Zoološkom vrtu na Paliću, 29.07.2011. svečano je pušten u rad objekat za prihvat, smeštaj i rehabilitaciju divljih životinja čime se višestruko povećao kapacitet prihvatilišta za divlje životinje vrta.

 

Osim izgrađenog objekta, zahvaljujući projektu, Zoološki vrt je kupio kombi za transport sitnijih životinja i laboratorijsku opremu za veterinarsku ambulantu.

 

Sam projekat je trajao godinu dana. Glavni nosioc projekta je Vadašpark Segedin a prekogranični partner vrtu je Nacionalni park Kiškunšag. Vrednost projekta sa strane Zoo vrta je 118 000 eura od čega je 85% donacija predpristupnog fonda EU a 15% sopstveno učešće vrta.

 

Realizacija projekta je propraćena i štampanjem brošura, učešćem u obeležavanju Dana Evrope i Eko ulice, kao i prezentovanjem rada vrta na konferencijama u Segedinu i Kečkemetu. Radom na zaštiti divljih životinja i prirodne sredine koju sprovodi zoo vrt Palić, upoznata je stručna javnost na skupovima ali i posetioci vrta. Urađen je i kompjuterski program za praćenje stanja životinja u prihvatilištu kojih je do jula meseca ove godine bilo preko 120 jedinki.

 

Uspostavljena je saradnje sa važnim institucijama regionu koja će se nastaviti i nakon okončanja zvaničnog projekta. Otvaranju objekta su prisustvovali zvanični predstavnici Grada Subotice, Predsednik Skupštine grada Subotice gdin Slavko Parać i Pomoćnik Ministra za zaštitu životne sredine gdin Rade Momirov.

 

Zoološki vrt Palić se za uspešnu realizaciju projekta zahvaljuje svojim partnerima, Gradu Subotici, Udruženju ljubitelja prirode Riparia, Informativnoj kancelariji Subotica, saradnicima i članovima projektnog tima.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Svaka čast za Zoo vrt. Jedna od retkih institucija kod koje se vidi konstantan razvoj i napredak.

 2. prle kaže:

  Nista mi od njih ne treba ! “ NEK VRATE OTETO I OPLJACKANO “  , i imacemo i previse

 3. Sanda kaže:

  Ponovo i po ko zna koji put gledamo istu sliku: cela bagra na okupu i posle, zna se, kod Gabrica na Majkin salaš da čalabricnu i osveže se posle napornog radnog dana ….

 4. ADKERSU kaže:

  Da li su onog viđenog profesionalnog puštača u rad svega i svačega zadržali u zoo vrtu?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 58 = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: