Red kao u dobra stara vremena

U samom centru grada, ispred uprave za trezor (Ministarstva finansija), dogodila se pomalo zaboravljena situacija koja neodoljivo podseća na neka ne tako davna leta. Naime, redovi za opšte potrepštine su prošlost, ali redovi za subvencije poljoprivrednicima očigledno nisu. Sa ciljem da što pre podnesu zahtev za državne subvencije, ljudi su bez ikakve potrebe formirali red ispred zgrade SDK. Strah da država neće imati dovoljno sredstava za svakog od njih je nadvladao razum, pa su poljoprivrednici veče proveli posmatrajući novo Narodno pozorište.

.

Sve je bilo tu. Od stolica, preko hrane do drugih potrepština.

 

 

Na osonvu dogovora između Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednika, podnošenje zahteva za subvencije je počelo danas 1. jula. Isplata počinje najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva za 30 hektara, a za preostalih 70 (do 100 hektara) isplata će biti završena do 31. januara 2012. godine.

 

 

„Red“ ne poznaje godine…

 

 

Koliko poverenja imaju u državu i Ministarstvo poljoprivrede govore izjave.

 KOMENTARI

 1. seljak kaže:

  Bolje da su nastavili sa PROTESTIMA i da su lepo otisli do kraja kako to i treba da se radi! A ne pristanes na sitnicu tj. daj sta das! Vidite GRCKU, ENGLESKU, FRANCUSKU uskoro i ITALIJU ! 

 2. amacak kaže:

  Direktna posledica loše odluke da se obeća isplata mesec dana od prijema zahteva čime su direktno motivisani da se guraju kao „josag“ što reče jedan poljoprivrednik. Da je fiksiran datum isplate svima bez obzira na redosled prijema zahteva ovoga ne bi bilo. Naravno, da se problem reši treba to i želeti. Sumnjam da je nekog u Beogradu, ko prima dobru i sigurnu platu, briga da potroši i minut razmišljanja da se ovakve scene izbegnu.

 3. boki kaže:

  @seljak
  šta misliš, koliko dobrog bi doneo dalji štrajk.ili si možda za varijantu, dok oni štrajkuju, ja ću da palim skupštine, razbijam izloge zbog para patika. Da li je to rešenje?
  Ovde je nešto drugo u pitanju, fali podatak koliko je sati, možda trezor još nije počeo da radi?
  Sličnu sliku imamo i kod Vojvođanske banke pod Gradskom kućom svaki put kad se dele penzije. Stanu naši najstariji sugrađani još u 4-5 sati ujutro a zna se da banka otvara tek u 08.00 ili 08.30.
  jesam za to da svako treba da dobije svoje ali nisam i nikad neću pristati da treba: paliti, rušiti, lomiti pogotovo ovaj naš grad. DA JE SAV OD Go..NA i onda je NAŠ.
  Hvala na vašem vremenu.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: