Regionalna deponija gotova do kraja godine

Što se tiče Regionalne deponije Subotica, možemo reći da veoma uspešno radove privodimo kraju i očekujemo da će do kraja godine biti završena. S druge strane, imamo završenu Regionalnu deponiju Kikinda, zatim u Sremskoj Mitrovici, deponiju u Dolovu, kod Pančeva, a očekujemo da će Novi Sad kroz pristupne fondove obezbediti novac za izgradnju deponije i očekujemo završetak deponije u Inđiji – rekao je nedavno u Subotici pomoćnik pokrajinskog sekretara za životnu sredinu i urbanizam Nemanja Erceg.

deponija, subotica, regionalna_660x330

Da podsetimo, nakon decenije čekanja počeli su i prvi konkretni radovi na izgradnji Regionalne deponije, koja bi trebalo da reši problem upravljanja otpadom Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša, Čoke, Kanjiže, Sente i Novog Kneževca, s ukupno 280.000 stanovnika. Projekat će da obezbedi izgradnju regionalne deponije, transfer-stanice, reciklažnih dvorišta, infrastrukturu za kompostiranje, sekundarnu selekciju otpada, nabavku potrebne opreme za primarnu selekciju, sakupljanje i transport otpada.

Slobodno možemo da kažemo da idemo u korak s uslovima koje propisuje EU, a to je da do 2027. godine obezbedimo kompletan sistem funkcionisanja i uklanjanja divljih deponija. Što se tiče samog sistema regionalnih deponija, nadamo se njegovom uspostavljanju do 2022. godine, tu je i sistem transfer-stanica tako da ćemo imati određene promene kod regionalnih deponija koje su planirane u skladu s Nacionalnom strategijom upravljanja otpadom – kazao je Erceg.

 

DNEVNIKKOMENTARI

 1. aleksa kaže:

  U Kikindi završena deponija a Čoka i Novi Kneževac – pravac Subotica. A Kanjiža i Senta, zar ne pripadaju Severnobanatskom okrugu? Divota!
  Kada dođete do kraja ulice Braće Radića ukazaće vam se planina, ne nije to Fruška gora nego naša stara deponija koja je narasla do nebesa.
  Pa ćemo tako za par godina da posmatramo sa istog mesta deponiju na Bikovačkom putu, samo što će ona biti malo viša.

 2. Lenin kaže:

  A gde je slika Kikićke?Da nije slučajno našla drugi kvazi posao,gde može godinama da odmara uz pisaći sto i da prima ekstra ful platu za ništa?!

 3. Vucicu pederu kaže:

  Hahahah koje godine bre???

OSTAVITE KOMENTAR