Regionalna deponija uskoro?

Na sledećem zasedanju Skupštine grada odbornici bi trebalo da usvoje plan detaljne regulacije za izgradnju Regionalne deponije u blizini Bikova. Objekat bi trebalo da se gradi na poljoprivrednom zemljištu treće kategorije, a vlada Republike Srbije je donela konačnu odluku o mestu buduće deponije, pošto među opštinama-učesnicama projekta o tome nije postignut jedinstven stav. Izgradnja deponije uz put Orom– Bikovo koštaće u prvoj fazi 11 miliona evra, dok je za celokupnu investiciju sa pogonima za razvrstavanje otpada potrebno 30 miliona evra. U Mesnoj zajednici "Bikovo" kažu da projekat zvuči interesantno, ali se plaše da deponija ne ugrozi životnu sredinu. Stanovnici ovog dela grada slično su prošli sa izgradnjom fabrike "Azotara", kada je obećan prosperitet sela, a na kraju zagađeno je zemljište. U prvoj fazi izgradnje "Regionalne deponije" za izgradnju šest opština severne Bačke u narednom periodu treba uložiti 14 miliona evra. Preduzeće "Regionalna deponija" treba da izabere izvođača radova za proveru kvaliteta zemljišta i nivoa podzemnih voda.

Region koji obuhvata šest opština sa oko 260.000 stanovnika u 100.000 domaćinstava godišnje „proizvede“ 80.000 tona otpada. Izgradnja nove deponije koštaće u prvoj fazi 11 miliona evra, dok bi celokupna investicija sa pogonima za razvrstavanje otpada trebalo da košta 30 miliona evra. Posao na novoj deponiji ipak neće početi još najmanje godinu i po dana,jer treba da se pribavi neophodna dokumentacija, a i pronađe strateški partner za gradnju objekta.

Sandra IrševićKOMENTARI

  1. covek iz mase kaže:

    30 miliona pa to je skuplje od pozorista… Jos jedan glomazni projekat koji ce trajati decenijama.

  2. coyote kaže:

    Ako im je trebao 3 godine da odrede lokaciju, a investicija kosta 30 miliona evra, onda prostom matematikom mozemo zakljuciti da ce se to graditi narednih 25 godina. :D

  3. Markes kaže:

    Jos + 5 godina jer je direktor Kikic. Ukupno 30.

OSTAVITE KOMENTAR

55 + = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: