Rekonstruisana sala OŠ Jovan Mikić

Rekonstruisana je fiskulturna sala u osnovnoj školi Jovan Mikić u Kertvarošu. Rekonstrukcija je koštala 1,9 miliona dinara od čega je grad izdvojio 1,2 miliona dok je preostalih 700 hiljada izdvojio Pokrajinski sekretarijat za sport.

U razgovoru sa direktoricom škole Etuškom Juhas, saznajemo da su radovi vršeni na zameni stakal sale, prefarbavanju limenog krova, i na parketu. Parket je u potpunosti bio izvađen, deo koji se mogao iskoristiti je vraćen dok je drugi deo kupljen nov. Uz reflektore koji su montirani pre par godina, sama sala izgleda veoma dobro.

Slika

Slika

Slika

Škola Jovan Mikić izgleda pristojno u svom većem delu. Poslednjih godina se mnogo radilo na poboljšanju uslova rada, pa je veliki broj učionica i prostorija unutar škole renovirano, i opremljeno. Međutim, jedini deo škole koji još uvek nije sređen je sam prilaz sali, kao i svlačionice.

Slika

Svlačionica
Slika

S obzirom na to da se u ovoj školi svake godine nešto doteruju i sređuje, treba očekivati da će i svlačionice biti doterane u nekom narednom periodu. Sala je bila prioritet jer je broj razreda škole porastao poslednje decenije sa 24 na 32 koliko trenutno ima. Iz tog razloga, po dva razreda paralelno imaju fizičku nastavu.

Zbog brzog rasta broja đaka, škola se prethodnih godina susretala sa problemom nedostatka učionica koje su svakako prioritet u odnosu i na salu i na svlačionice, pa su tako kabineti za hemiju i likovno dobili prenamenu i postali učionice i za niže razrede, dok je prostorija biblioteke takođe pretvorena u učionicu. Te 2006. godine biblioteka je našla novo mesto u kotlarnici koja je takođe izmeštena.

Nekada kotlarnica puna vode, sada biblioteka
Slika

Pored tog kabineta, škola je ove godine iskoristila i akciju Ministarstva telekomunikacija i informacionog društva, pod nazivom "Digitalna škola" pa je opremila jednu učionicu sa 25 računara

Slika

Slika

Pored svlačionica su deca dobila i doterane i uređene toalete, ali i prostor za rekreaciju i igru gde se svakog petka održava "Mesečina".

Toalet
Slika

Bašta u centralnom delu škole
SlikaKOMENTARI

 1. sojke2004 kaže:

  Super je vest i baš mi je drago zbog dece.
  Znaš li da u Subotici još uvek ima jedna osnovna škola koja nema i nikada nije ni imala salu?
  Kako škola izgleda i kako sve to funkcioniše bila bi vest (ružna ali istinita)… :(
  Biće jednom, obećali su.

 2. c..c kaže:

  Ja znam da postoji jer i moja deca idu u školu Đuro Salaj. Salu nema, nikad nisu ni imali a nikada je neće ni dobiti. Netreba im, šta će im sala, to su deca II klase bar se tako priča po gradu. Da li zbog velikog broja đaka romske nacionalne manjine ili zbog… … neznam a neću ni saznati.

 3. djomla kaže:

  Čisto sumnjam da neko pravi razliku među decom. Đuro Salaj nema fiskulturnu salu ali nema ni srednja Građevinska škola, kao ni mnoga sela u okolini Subotice.

  Dve sale se pominju kao prioriteti u Subotici to su sala u Đurđinu i Đuro Salaj. Početkom godine je najavljena izgradnja prve za koju postoji kompletna dokumentacija a kao naredni prioritet je navedena druga. E sad…

  Projekti Fonda

 4. sojke2004 kaže:

  Pošle godine nakon emitovanja priloga na lokalnoj televiziji a na zahtev građana i đaka iz kraja, obećali su u svojim izjavama nadležni u gradu da će hitno nešto uraditi po pitanju sala a da će se dvorište škole presvući novim slojem asfalta. Obećali pa slagali, kao i do sada.
  Kada budeš išao u obilazak, kloni se desne strane jer padaju cigle sa susednog zida.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 78 = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: