Rekonstrukcija fasade Muzičke škole

Za dva meseca počeće obnova secesijske fasade Muzičke škole u Subotici, a predviđeno je da radovi vredni preko 28 miliona dinara traju dve godine.

 

“Pored sanacije zgrade Muzičke škole, radimo na sanaciji zgrade Gradske biblioteke, intenzivno radimo na nastavku izgradnje pozorišta, a uskoro kreće i sanacija Zelene fontane. Jasna je namera lokalne samouprave da ulaganjem u istorijsko-arhitektonski vredne objekte, vizuelnom identitetu grada, vratimo centar grada Subotičanima, onakav kakav ga oni zaslužuju i očekuju”, rekao je danas gradonačelnik Modest Dulić.

 

Prilikom obilaska Muzičke škole, Dulić je ocenio da ona i kao ustanova i kao objekat, ima za Suboticu “ogroman značaj”, jer se radi o zgradi koja je stara više od 100 godina i ustanovi koja je jedna od najvećih u Srbiji, budući da ima 700 učenika.

 

“S obzirom na taj i kulturološki i istorijski značaj, kao i na to da je ovo jedan od kulturnih identiteta Subotice, lokalna samouprava je prepoznala značaj i ove godine obezbedila, kao i u budžetu za sledeću godinu, sredstva za sanaciju i restauraciju fasade”, rekao je Dulić.

 

Ukupna predračunska vrednost je oko 28,5 miliona dinara, od čega je u ovogodišnjem budžetu obezbeđeno 13,5 miliona dinara.

 

Prema Dulićevim rečima, u toku je postupak izbora izvođača radova, za oko 40 dana će taj postupak biti završen, a za dva meseca planira se početak radova, tako da će po njegovoj oceni, ove godine biti vraćen “deo sjaja ove zgrade, sa namerom da je u sledećoj godini i završimo”.

 

Muzička škola u Subotici osnovana je 1868. godine i jedina je takva škola u Srbiji gde se nastava izvodi i na srpskom i na mađarskom jeziku.

 

RTV, TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR