Rekonstrukcija pruge Subotica – Senta sledeće godine

Sledeće godine, kako je najavio Miroljub Jevtić, generalni direktor “Infrastrukture železnice Srbije”,  biće rekonstruisano 318 kilometara regionalnih pruga.

Naveo je da je među njima i pruga Subotica-Senta (38,5 km).

Kako se navodi u saopštenju “Infrastruktura železnica”, na svim ovim deonicama su lagane vožnje, pa je trenutna brzina vozova daleko manja od projektovane.

Između Subotice i Sente brzina im je između 20 i 40 kilometara na sat.

“Infrastruktura železnice Srbije” planira da u 2019. godini iz sopstvenih sredstava nabavi i dodatnu opremu kako bi efikasnije transportovala materijal za svoje potrebe i intervenisala sa pomoćnim vozom, dodaje se u saopštenju.

 

TanjugKOMENTARI

 1. HPTN kaže:

  Posto do Budimpeste vec idemo superbrzim prugama!

 2. Suzana kaže:

  Zar prema Horgosu i Segedinu vise nikad nece ici voz?

 3. gligorije kaže:

  extra extra. povecavacemo brzinu na valjda 70km… valjda narednih 10godina…

 4. Aleksa kaže:

  Pruga prema Segedinu je obnovljena devedesetih godina ali samo do Backih Vinograda. Obnova je obustavljena 2000.godine i od tada nista. Bilo je tu govora o obnovi pruge od Segedina do Baje ali o tome se vise ne govori. Trebamo znati da Madjarskoj ovaj pravac, pa ni pravac Budimpesta – Subotica nije od velikog znacaja.Sve se sada odvija preko Segedina pa i preko Rumunije.

 5. Istina... kaže:

  A na ulazu u stanicu još uvek stoji zvezda petokraka, simbol anacionalnog unijatskog totalitarnog destruktivnog komunizma. Da se zna da je Subotica okoreli jugo-komunistički grad i da zato u njoj, i u celom “Regionu”, zbog toga nema napretka.

 6. Hrvoje Macanović kaže:

  Свака шуша би да паметује…. На америчкој застави 50 звезда петокрака … њихове петокраке су добре, а наше нису? Види ку*а у сламнатом шеширу

 7. Istina... kaže:

  @Agentura

  Da li živite u Americi? Naravno da ne, ali zato prosipate njihovu propagandu po Trumanovoj doktrini iz 1947. godine. Amerika je najveće zlo sveta u novijoj istoriji.

 8. Megille kaže:

  @ Istina.. : Krivi zaključak ,naime još i pre nekoliko godina u Nemačkoj pri zapošljavanju mnogo je značila partijska knjižica Saveza komunista Jugoslavije…Zato i sada dolaze od njih ‘ ulagači’ u Srbiju. Svi ti ulagaći su ‘crveni buržuji ‘ pa im odgovara taj komunistički mentalitet Subotice…i sve što već ide snjim.

 9. Istina... kaže:

  Samo neprosvećen narod ljubi zvezdu petokraku.

  Moša Pijade na prvom zasedanju AVNOJ-a 1942. godine u Bihaću:

  “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.“

OSTAVITE KOMENTAR