Rekonstrukcija stadiona

Kako je najavljeno, postoji mogućnost rekonstrukcije gradskog stadiona u Subotici. Naime, već sad je izvesno da su Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo sporta i Ministarstvo prostornog planiranja pokrenuli inicijativu koja za cilj ima rekonstrukciju deset gradskih stadiona. U međuvremenu čitava stvar je postala mnogo ozbiljnija i sem stadiona je data mogućnost rekonstrukcija i izgradnje i drugih sportskih objekata ali i objekata iz sfere kulture. Gradovima je dat rok da do 1. oktobar 2010. godine podnesu projekte koji bi se finasirali ovim putem.
Pre nego što grad podnese projekat, mora da zna uslove finasiranja jer svaki projekat delom mora biti finasiran iz budžeta grada.

.

1. Deset odsto od ukupne vrednosti projekta uplatiće Vlada Srbije iz predviđenog budžeta za 2010/11. godinu.
2. Deset odsto od ukupne vrednosti projekta uplatiće predstavnici lokalne samouprave koje podnose projekat, a iz predviđenog budžeta za 2010/11. godinu.
3. Preostalih 80 odsto vrednosti projekta (sa PDV-om) biće finansirano od strane domaćih poslovnih banaka. Sredstva obezbeđena iz kredita poslovnih banaka otplaćuju se od strane Republike Srbije i jedinica lokalne samouprave u odnosu 50:50 odsto. Ročnost kredita je pet godina sa jednom godinom perioda početka i kamatnom stopom koja je jednaka referentnoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije uvećanoj za 2,5 odsto.

Slika
Nakon istorijskog uspeha i mogućnosti da se prvi put igra neko evropsko takmičenje, utakmice će se umesto u Subotici igrati u Novom Sadu

.

Kako GradSubotica nezvanično saznaje mogući projekti sa kojima će naš grad da konkuriše su:
1. Rekonstrukcija Gradskog stadiona
2. Izgradnja zatvorene teniske hale na Paliću u okviru TK Palić
3. Kompleks zatvorenih bazena u Dudovoj šumi, koji je u predhode dve godine finasiran od strane APV.
4. Rekonstrukcija i izgradnja Narodnog pozorišta
5. Rekonstrukcija Sinagoge

.

Sasvim je sigurno da se neće sa svim projektima konkurisati jer grad zasigurno nema dovoljno sredstava da pokrije 10% vrednosti svih ovih projekata, niti da finansira 50% kredita podignutih od poslovnih banaka, ali je realno da se na ovaj način pored rekonstrukcije gradskog stadiona finasira bar još jedan projekat rekonstrukcija Sinagoge ili izgradnja teniske hale na Paliću.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

83 + = 87

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: