Rekonstrukcija Velikog parka od septembra

Kako GradSubotica nezvanično saznaje, tender za rekonstrukciju Velikog parka je uspeo. Ministarsvo ekonomije i regionalnog razvoja je sredinom meseca otvorilo tendersku dokumentaciju, nakon čega se ustanovilo da je najbolju ponudu za rekonstrukciju dala subotička firma „Rasveta“, koja bi do sredine septembra trebala da krene sa radovima koji staju oko 55 miliona dinara.

 

Obim posla
Ovom tenderskom dokumentacijom se predviđa prva faza rekonstrukcije Velikog parka, koji obuhvataju radove na zameni ukupno 198 kandelabra. Uz obalu će se postaviti 50 svetiljki tipa „Palić“ bele boje, a u parku 148 svetiljki tipa „Subotica“ crne boje (kao u centru grada). Pored zamene svetiljki ovom fazom se predviđa i rekonstrukcija šetališta uz obalu od spomenika Lajoša Vermeša do hotela Pezident, jer su placevi od hotela pa do Muškog štranda namenjeni budućem investitoru Banje Palić pa će se sa rekonstrukcijom tog dela šetališta sačekati. Umesto dosadašnjeg betona, staze će biti popločane klinker opekom, a postojaće i staze koje će delom biti asfaltirane i to za potrebe onih koji voze rolere. Ostatak radova na Velikom parku spada u drugu fazu i predviđen je za sledeću godinu.

Slika
Deo parka koji će biti uređen ove godine

Slika

Izmena projekta
Na ovom sajtu ste mogli da vidite projekat rekonstrukcije Velikog parka, koji je delimično izmenjen i to na inicijativu Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Jedna od stvari sa kojima se ne slaže Zavod su i fontate i mostić ispred Velike terase, koji se neće graditi.

Slika
Deo parka koji nije prošao odobrenje MZZSK


Detalje vezane za sam projekat možete pročitati na linku:
Projekat „Veliki park“

 

Arhiva:
Uređenje Velikog parka na Paliću
Izgled Velikog parka na PalićuKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  I kanalizacija od septembra

  Ono što je započeto u maju, nastaviće se u septembru. Tender za izvođača radova za izgradnju kanalizacije je uspeo, pa se do kraja godine može očekivati završetak radova na kanalizaciji oko Omaldinskog jezera i Vikend naselja.

  Slika

  Više o projektu kanalizacije:
  Projekat kanalizacione mreže na Paliću

 2. coyote kaže:

  Meni je zao ovih fontana. Barem na slici lepo deluju.

OSTAVITE KOMENTAR

32 + = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: