Rekonstrukcija železničke pruge od Segedina do Reske

Mađarska vlada je obezbedila sredstva za radove u punoj dužini železničke linije na mađarskoj strani između sedišta županije Čongrad-Čanad i Subotice, saopštilo je Ministarstvo za inovacije i tehnologiju R. Mađarske.

Rekonstrukcijom i elektrifikacijom železničke pruge Segedin-Reske u dužini od 13,3 kilometara poboljšaće se pristupačnost velikih gradova na ovoj pružnoj liniji. Još jedna prednost investicije, koja je podržana sa gotovo 41 milijardom forinti, biće to što će ponuditi visokokvalitetnu obilaznicu za vreme zatvaranja koloseka potrebnog zbog modernizacije pruge Budimpešta-Beograd, saopštili su.

Rekonstrukcija sa srpske strane je već započela, prema prvim najavama, iduće godine će se moći stići za 40 minuta iz Subotice do Segedina.


RTV PannonKOMENTARI

 1. Idemo prugom palickom kaže:

  A nasi rusi vec rade i skinuli
  Dobar deo stare pruge.
  Bice napokon ok

 2. Petar Terek kaže:

  Napokon nesto “korisno” da ne cekamo satoma na drumu ! Bravo !

 3. Veni kaže:

  Hvala Republici Madjarskoj

 4. Tramp kaže:

  Ovo je neka greska, nije za 40 minuta nego za 40 godina.

 5. Arpad kaže:

  RŽD I KARIN KOMERC vredno rade zajedno sa ostalim podizvođačima.Juče su demontirali čitavu prugu kroz Hajdukovo i nastavljaju ka Paliću i Subotici.Druga ekipa otklanja čitav donji stroj,a iza njih već teku zemljani radovi,uskoro kopanje kanala,polaganje kablova itd….

 6. Lyilyana kaže:

  Napokon

 7. Andjelija kaže:

  Poceli su radovi i samo cekam kad će neka nesreća jer ti vozovi koji nose neki materijal,radnike prelazi na Paliću glavni put bez rampe,semafora..čuje sr samo sirena..Neki dan sam to videla.Treba hitno reagovati..

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =