Rekordno ostvarenje subotičkog budžeta

SUBOTICA – Rekordno. Istorijski. Tako subotička vlast opisuje završni račun gradskog budžeta za prošlu godinu koji je imao istorijski najveći obim i rekordnu realizaciju. Opozicija, koja je podržala izveštaj, podseća vlast da i pored rekordnih i istorijskih cifara, Narodno pozorište i Akva park na Paliću stoje nezavršeni.

Kada se podvuče crta ispod prihoda i rashoda ostvarenih u gradskoj kasi prošle godine, po oceni vlasti, budžet je imao rekordno ostvarenje, istorijski najviši iznos, gotovo stopostotnu realizaciju, što govori da je realno isplaniran.

subotica02.06-1

 

„Ovo treba da nam bude glavni cilj, i ovoj i svim narednim vlastima, a to je napravimo kontinuitet stabilnosti finansija ovog grada, stabilnosti budžeta ovog grada. Moja vizija je da ovaj grad svakoga dana na računu mora da ima dvesto do tristo miliona dinara, čime će graditi svoj autoritet i pokazivati svoju snagu“- poručuje gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

„Ostvarenje u ukupnom obimu od sedam zarez četiri milijarde dinara je rekordno ostvarenje budžeta u istoriji Grada Subotica“- naglašava šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Janoš Nagel.

Opozicija, u kojoj je samo jedan odbornik glasao protiv završnog računa, podseća predstavnike vlasti da i pored rekordnih cifara Subotičani i dalje imaju zastoj u izgradnji Narodnog pozorišta i Akva parka na Paliću, čije finansiranje zavisi od Pokrajine i Republike.

„Obećanja nisu dovoljna, treba dati sredstva da se pozorište privede kraju i da se, napokon, uredi ovaj centar onako kako zaslužuje da ima jedan srednjeevropski grad kao što je Subotica“- smatra Miroslav Milojević iz Pokreta građanske Subotice.

Završni račun bio je samo jedna od više desetina tačaka dnevnog reda današnjeg zasedanja, među kojima su se po prvi put našli planovi poslovnih strategija i razvoja svih javnih preduzeća.

 

RTVKOMENTARI

 1. Avet kaže:

  Meni je moj otac uvek govorio da je u većini slučajeva novac teško zaraditi, ali da ga je jako lako potrošiti.
  Milina je velika kada ga drugi zarađuju, a ti ga raspoređuješ i trošiš.

 2. zig zigi kaže:

  Ne verujem ja ovima uopste. Radije bi pogledao izvestaj drzavnog revizora, tu se vidi ko je kako radio.
  A kad smo kod rekorda, siguran sam da nijedan gradska vlast nije toliko ukrala ko ovaj!
  Fontana, akva park, pozoriste, bolnica, itd itd itd…

 3. Alf kaže:

  Akva Park,
  Pozorište,
  Stadion,
  Dom JNA,
  Dečije pozorište,
  Bolnica,
  Zatvor u centru,
  Zagađen Palić,
  Okolina Rolana Romena ne asfaltirana,
  Voda iz bunara narandžasta…
  Imamo najgoreg gradio načelnika u istoriji.

 4. Rax kaže:

  Ko veruje ovim lazovima o istorijskim dostignucima. U ovoj informaciji verujem samo rec “ istorijsko“, koja je preuzeta od naseg nam predsednika, koji nas je uveo u ovo zlatno doba. Valjda ima boga, on bi trebao svakom po zasluzi, kad- tad.

 5. Anonimni kaže:

  Kad ništa ne trošiš, nešto i ostane. Makar da se praviš važan. Grad se guši u đubretu i korovu, ozbiljnih i promišljenih investicija ni na vidiku, nezavršeno propada, ali zato nagrađenih skupljača sigurnih glasova puna JP. Korumpirani džabalebaroši , dalje od ovoga nisu sposobni da dobace. Naš grad će uskoro postati još veće groblje objekata za pranje para i spomen obeležja predizbornih obećanja. Da oni, čija preduzeća propadnu zbog genijalnih kadrova, zbog viška slobodnog vremena mogu da obilaze znamenitosti .

OSTAVITE KOMENTAR

24 + = 25

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: