Remi u nedelju

Srbija – Mađarska 4:4 (3:1)

Subotica – Hala sportova.
Gledalaca: 500.
Sudije: Andraš Šeljmeši (Mađarska) i Zoran Bogdanov (Srbija).
Strelci: 0:1 Lovaš u 10, 1:1 Rajčević u 11, 2:1 Lazić u 19, 3:1. Rakić u 19, 3:2 Drot u 26, 3:3 Pecar u 27, 3:4 Drot u 32, 4:4 Kocić u 32. minutu.

SRBIJA: Aksentijević, Perić, Cvetanović, Pavićević, Pršić, Janjić, Rakić, Lazić, Kocić, Đorđević, Ranisavljević, Bojovič, Rajčević. Trener: Aca Kovačević.

MAĐARSKA: Reveland, Naš, Nemet, Lovaš, Šimon, Trenčenji, Lodi, Zabl, Pecar, Harniš, Drot, Palai, Đurčanji, Čopaki. Trener: Frank Tamaš.

Slika

Nađ je šutirao sa aut linije, u gužvi pred golom Ranisavljevića najspretniji je bio Lovaš i postigao gol za Mađare. Srbija je izjednačila minut kasnije, izuzetno je precizan bio Rajčević, sa pola terena vešto je prevario golmana Palaija.

Golman Ranisavljević je vešto zaustavio šuteve Zabla i Trenčenjija, pa je Srbija u jednom minutu postigla dva lepa gola. Kontranap je počeo Rajčević, nastavio Rakić, a pogodio Lazić, da bi, na asitenciju Cvetanovića, Rakić zatresao mrežu – 3:1.

Probali su šuteve Pršić i Rajčević, a potom su Mađari u dva minuta stigli do izjednačenja. Posle kornera Srbije Mađarska je otvorila kontru, Drot je pretrčao skoro sam ceo teren i silovito zatresao mrežu Srbije, da bi već u narednom napadu posle dodavanja Nađa Pecar bio efikasan. Kolosalnu priliku propustio je Rajčević u 30. minutu. Nakon greške odbrane Srbije lepo su kombinovali Zabl i Drot kome nije bilo teško da savlada usamljenog Aksentijevića.

Kocić je gotovo iz „mrtvog ugla“ pogodio za 4:4 i novu dozu neizvesnosti. Pokušali su Mađari da uz rizik i igrača više u napadu (umesto golmana) dođu do gola i revanširaju se za poraz u Segedinu, ali im to nije uspelo. Srbija se dobro branila, nije uspela da iskoristi situaciju da u kontri reši pitanje pobednika.

Izvor: Sportski ŽurnalKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR