Reno četvorkom u srce Afrike

Prijatelji Čaba Šomorai i Gabor Čonta danas kreću u neobičan humani podvig.

Oni „renoom 4″ punim poklona kreću na put dug 8.500 kilometara do srca Afrike, prestonice države Mali. Kući će se vratiti avionom jer će i stari „reno“ ostati kao deo humanitarne pomoći.

 

Oni su deo najvećeg amaterskog relija Budimpešta-Bamako, ali se ne takmiče, već je njihova misija isključivo humanitarna. Zajedno sa ostalim učesnicima na putu do prestonice Malija voziće kroz Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Francusku, Španiju, Maroko, Mauritaniju, Senegal, Gambiju, Gvineju Bisao, Gvineju i Mali.

 

– Prijavili smo se u februaru prošle godine, nabavili smo „reno“ i doterali ga, pa se nadamo da nas neće izdati – kaže Čaba Šomorai, elektrotehničar. – Zadovoljni smo jer smo uspeli da automobil napunimo do vrha raznom pomoći od medicinskih sredstava, garderobe, do školskog pribora.

 

Na startu u Budimpešti naći će se 450 učesnika iz 36 zemalja sa 130 automobila. Dvojicu prijatelja ovo zadovoljstvo je koštalo oko 6.000 evra, a jedino od čega strepe su razni defekti koje će morati sami da servisiraju.

 

T.Aleksić (Press)KOMENTARI

  1. Cloud024 kaže:

    Neka vam je sa srecom! Nadam se da cete nas obradovati sa lepim fotografijama!

OSTAVITE KOMENTAR