Renoviran “Trokadero” u Aleksandrovu

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević, tehnički direktor PU „Naša radost“ Veljko Vojnić i predsednik Skupštine Mesne zajednice „Aleksandrovo“ Nikola Milićević, obišli su danas renovirane prostorije saniranog objekta „Trokadero“ u naselju Aleksandrovo u kojima su smešteni vrtić „Pčelica“ i mesna zajednica.

subotica.rs

Uz konstataciju da subotička lokalna samouprava podjednako ulaže u razvoj i napredak gradskih i prigradskih mesnih zajednica, gradonačelnik Laban je naveo da je za sanaciju i rekonstrukciju objekta „Trokadero“ u MZ „Aleksandrovo“ u 2018. godini iz budžeta grada Subotice opredeljeno 6,5 miliona dinara.

– U okviru objekta otvoren je novi vrtić ‘Pčelica’ u kome su smeštene tri vaspitno-obrazovne grupe celodnevnog boravka dece jaslenog uzrasta od jedne do tri godine. Pohvalio bih rukovodstvo Mesne zajednice ’Aleksandrovo’, kao i sve one koji su doprineli da projekat realizujemo u rekordnom roku i saniramo ovaj objekat – istakao je Bogdan Laban.

On je naglasio da je na području Mesne zajednice „Aleksandrovo“ tokom protekle dve godine investirano više od 45 miliona dinara u saobraćajnu i sportsku infrastrukturu i da je u rekonstrukciju decenijama problematične Tolminske ulice uloženo oko 33 miliona dinara.

Nikola Milićević je rekao da je gradonačelnik Bogdan Laban doprineo razvoju MZ „Aleksandrovo“ više nego četiri prethodna gradonačelnika, da je Tolminska ulica, kao jedan od najvećih problema u ovoj mesnoj zajednici, rekonstruisana u celoj dužini i da je ta prometna saobraćajnica otvorena krajem avgusta 2017. godine.

U renoviranim prostorijama objekta „Trokadero“, kazao je Milićević, stvoreni su uslovi za lakše sprovođenje mnogobrojnih aktivnosti kojima se pružaju usluge građanima od strane mesne zajednice.

Veljko Vojnić je rekao da je vrtić „Pčelica“ Predškolske ustanove „Naša radost“ sa probnim radom počeo u decembru prošle godine i da vrtić ispunjava sve uslove potrebne da deca od jedne do tri godine imaju bezbedan i kvalitetan smeštaj u skladu sa pravilnicima i normativima za mališane tog uzrasta.

– U vrtiću ‘Pčelica’ u tri grupe imamo 60 dece, a vaspitno-obrazovni rad odvija se na srpskom i mađarskom jeziku. Vrtić je opremljen sa novim, funkcionalnim i prilagođenim nameštajem, opremom, didaktičkim materijalom i igračkama, u šta je uloženo oko 2,5 miliona dinara iz sredstava koja PU ‘Naša radost’ dobija iz budžeta grada Subotice za obavljanje svoje delatnosti – kazao je Vojnić.

Zadatak PU „Naša radost“ nije samo širenje u prostornom smislu već i kvalitatan rad, podvukao je Veljko Vojnić, i dodao da je ova predškolska ustanova za školsku 2019/20. godinu od strane EU stavljena u mrežu eTwinning škola, kao i da je na nedavno održanom Sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu dobila zlatnu medalju.

 

subotica.rsKOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  “Drug Iks je rekao da je Drug Iks doprineo razvoju više nego prethodni Drugovi X…”

  Laži, obmane, propaganda, hvalisanje, du*euvlačenje suštinskim nesposobjakovićima… sistemska naopakost zvana Antisistem. I ovo ne piše ni bot, ni zavidan, ni sujetan, ni politički oponentan… nego realan i zgađen tom realnošću.

 2. MAUZER kaže:

  Nije Trokadero,vec mala skola 25 maj.A sta ste uradili za cetri godine,Tolminsku,Vlasenicku,kosarkaski teren i naravno deo puta ispred kuce gospodina Milicevivica od nasih para,i to Vam je sve,a Vi se samo hvalite izmedju sebe.MZ Aleksandrovo propada od kad ste na vlasti,gospodin predsednik nezna recenicu da sastavi a ne da vodi MZ

 3. Punisher kaže:

  Bravo za ove hrabre junake!
  Treba njihov predsednik av sutra da ih posalje sa njihovim botovima zajedno na sever Kosova i onda pobeda je zagarantovana.
  Ovaj covek sto sedi na mestu gradonacelnika bi mogao mnogo vise da doprinese svojoj drzavi da tamo i ostane. Ipak je on i carinik, elektricar, direktor, ekonomista i ko zna sta jos. Covece pa on bi u Trepci napravio cudo.
  Btw jel to isti Radivojevic koji voli jednostrano da menja ugovore?

 4. Salamander kaže:

  Trebaju nam vrtići to niko ne spori, ali za oko 50.000 Eur (6,5 miliona dinara) ste mogli istu takvu novu zgradu da podignete – to je montažni objekat koji ne vredi tolike pare za obnovu. Inače kod nas postoji mnogo takvih “obrazovnih” privremenih objekata koji stoje već više od 30-40 godina i u njih se ulažu enormna sredstva koja bi mogla bolje da se iskoriste – što u prevodu znači da se ne zna ko se ugradio ali je dobro prošao.

 5. ffilozoff kaže:

  Pohapsiti sve dodjoske LOPOVE-KAD TAD !!! Al ko ce hapsit…hehehe…

 6. Raco kaže:

  Labane imaš puno poljubaca iz Crne Gore sa mora!

 7. Taky laky kaže:

  Ma mora da je uradio više ne od 4 gradonacelnika nego od Kralja Alexandra i tita zajedno sa Marijom Terezijom (koja bi ovakve vratila u brda)

 8. Brlog 90ih..NE kaže:

  komšijama iz zgrade pored je nedostajao miris urina ispod prozora kojeg dica pošoraje od piva, a bogami i arlaukanje neke Dare radodajke ili Šake polumentola do jutarnjih sati vikendom, zaželeli smo se tuča Mirka Miličevića i bande Hajčari koji su nam dolazili u republiku na fajt ferku vikendom 40 na jednog, zaželeli smo se folijica od raznih antidepresiva, trodona i raznih praškova na trotoaru koji vodi ka školi, a bome mi Šandorčani smo se zaželeli duvača lepka koji love kapitalne zmajeve oko Trokadera od petka do ponedeljka.

 9. Lincoln kaže:

  Meni ovj objekat manje lici na palatu Trocadero u Parizu, a nekako vise sa svojim restkama ne neki popravni dom za huligane, a koji je smesten negde u dubokoj Balkanskoj provinciji.

 10. Ilija Bajmok kaže:

  Subotica nije prćija ove raspojasane bande,koja misli da je grad njihov. DR. Laban je samo jedan sitni korumpirani alavi konvertit koga ne zanima ništa do lične koristi njega i njegovih kerova koji će ga napustiti čim bude skinut.Sad mu šefa u Crnoj Gori miču pa će tom poplavom i on otići.Onaj ko dođe biće još uspešniji jer ovaj tragikomični provizorijum od razvoja je ništa pošto pola opljačkaše.

 11. Istina... kaže:

  Nazalost, razularena vecina ne uvidja realnost, stvarno stanje stvari, bavi se irelevantnim licima i pojavama. U takvoj sredini besmisleno je i pogubno ulagati ista, od ideja, znanja i rada do kapitala. Zamlacujete se sa Drugom Iks jednako kao i sa svim ostalim Drugovima Iks. Bezbroj je Drugova Iks koji se otimaju za tu “vaznu” titulu. Konstantno “menjate” nemenjivo i “smenjujete” nesmenjivo. Gubite vreme, energiju i zivote i zelite da ih trosite i onima koji to smatraju suludim, koji znaju. Neko je lud a neko od ludaka bezi da bi se spasio.

 12. Pajo kaže:

  Treba dozvoliti konkurenciju.Bilo bi jefinije gradu!

 13. ggg kaže:

  Samo direktor nije obišao vrtić? Ili je on toliko nebitan da se ni ne spominje?

 14. Anonimni kaže:

  Drug mudić , narodni poslanici , drugovi , što se smeju i ostale provale našeg predsednika mz Šandor
  https://youtu.be/JbAu5ypJ-wI

 15. ČINJENICA kaže:

  @ ffilozoff

  “Dođoši” navodno za sve krivi, pa i kraduckanje, a? Lupaš, starosedeoče, sve u šesnaest! A, ako ćemo pravo, i sam si od te fele. Jer, ako, na primer, nisi rodom iz Jajca, jednog i jedinog, onda si od dva, istina manjeg kalibra, ali zato brojčano ipak veća. …

 16. ffilozoff kaže:

  GLUPOAN!!!

 17. Ime kaže:

  Direktor Naše Radosti je samo obična ginjol lutka glavni i odgovorni, svemoćni, sveznajući , sveprisutni jedan jedini je gospodin ,,tehnički” direktor Veljko Vojnić. Iako je građevinski inženjer iako u predškolskim ustanovama nije potreban ,,tehnički direktor” on će vam veoma rado dati i savete u vezi svih prosvetnih pitanja a verovatno će uskoro i završiti brzi fakultet za vaspitače .Divan primer kadraSNS-a koji su svestrani i toliko inteligentni da mogu bilo koji faks završiti za nedelju dve!!!

 18. Anonimni kaže:

  Roditeljima sa malom decom u Aleksandrovu ovo je spas.

OSTAVITE KOMENTAR