Republikanci

U cilju informisanja građana Subotice, a i šire, o Republikanskoj stranci – Republikánus pártról, o osnovnim načelima delovanja, o njenom predsedniku Nikoli Sanduloviću, kao i o  najaktuelnijim aktivnostima Gradski odbor Republikanske stranke u Subotici, saopštava sledeće:

Republikanska stranka- Republikánus párt je vanparlamentarna stranka u Srbiji, jedina istinska opoziciona stranka koja argumentovano, ozbiljno i u interesu svih građana Srbije ukazuje na brojne probleme koji opterećuju većinu stanovnika Srbije, a ujedno i iznosi svoja rešenja za sve propuste koji decenijama unazad urušavaju Srbiju.

Republikanska stranka-01

Republikanizam na ovim prostorima u političkom smislu  datira od 1919.godine kada je osnovana Demokratska republikanska stranka, koja je 1920.godine promenila ime u Jugoslovensku republikansku stranku. Komunistički režim je stranku ukinuo dekretom iz 1946.godine.

Osnovni postulati delovanja Republikanske stranke su sloboda, demokratija, sigurna ekonomija, obezbeđeno zdravstveno i penzijsko osiguranje, očuvanje integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Ispunjenjem navedenoga stvaraju se uslovi za razvoj svih sfera društvenog života, a pre svega efikasnog političkog sistema, društvene brige o svim kategorijama stanovništva, sloboda izražavanja i izbora, jednakost po nacionalnoj, rodnoj i verskoj osnovi, poboljšanje demografske strukture, suzbijanje kriminala i korupcije, efikasna zakonodavna, izvršna i sudska vlast, savremen poreski sistem itd.

Čovek koji će se zalagati za sprovođenje navedenih, kao i mnogih drugih, načela i ciljeva je predsednik Republikanske stranke- Republikánus párt, Nikola Sandulović.

Nikola Sandulović je rođen 1963.godine, po zanimanju je arhitekta, diplomirao je na fakultetu u Francuskoj, ima dvoje dece, govori engleski i francuski jezik, hobi su mu slikarstvo i sport, živi u Beogradu. Nikola Sandulović, deda po kojem je predsednik stranke dobio ime, jedan je od osnivača Demokratske republikanske stranke, tako da je geneza republikanizma u porodici Sandulović prisutna više decenija.

Nikola Sandulović

Nikola Sandulović govori jasno, precizno, sa dokumentovanim argumentima, ima ozbiljne i uticajne veze u svetu, odgovoran je, sposoban i odlučan da unapredi sve segmente društvenog život u Republici Srbiji.

Nikola Sandulović je bio jedan od najbližih saradnika Zorana Đinđića i samim tim neposredni učesnik mnogih značajnih političkih dešavanja u bliskoj prošlosti. Nikola Sandulović je na čelu Unije republikanaca Balkana.

Nikola Sandulović ima brojne i veoma značajne kontakte sa republikancima širom sveta, a posebno sa Republikanskom strankom Sjedinjenih američkih država. Sandulović je 2013.godine najavio, a početkom 2016.godine ponovio da će budući predsednik SAD biti Donald Tramp. Prema tome Sandulović je imao viziju, političku analitičnost i poverenje u republikanizam onda kada mnogi nisu imali predstavu ko je Donald Tramp.

U povodu najaktuelnijih dešavanja koja se odnose na aktivnosti Nikole Sandulovića treba istaći da je prvih dana marta ove godine dobio hitan poziv od predstavnika administracije predsednika SAD Donalda Trampa za održavanje nekoliko sastanaka na temu aktuelnih dešavanja vezanih za predsedničke izbore u Republici Srbiji.

Nikola Sandulović se sastao sa predsednikom svih republikanaca izvan SAD Markom Crawfordom i ličnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa, Jasonom Emertom. Predstavnike američke administracije Nikola Sandulović je informisao o brojnim temama iz političkog života u Srbiji, a posebno je, između ostalog, istakao sledeće :

sve u vezi očekivanih nepravilnosti u kampanji za izbor predsednika Republike Srbije;

kratak rok za prikupljanje potpisa i vršenje izbornih radnji na izborima za predsednika Republike Srbije;

limitiranje od strane Narodne skupštine Republike Srbije da potpise za podršku na predsedničkim izborima mogu overavati samo notari.

Nikola Sandulović je, za svoje stavove, dobio potpunu i snažnu podršku Marka Crawforda, a Jason Emert će u skorije vreme dogovoriti susret Sandulovića sa predsednikom SAD, Donaldom Trampom.

Donald J.Trump

Na taj način Nikola Sandulović biće prvi političar, koji će imati sastanak sa američkim predsednikom, ne samo iz Srbije nego i iz šireg regiona. Navedeno samo potvrđuje kakav ugled Republikanska stranka i Nikola Sandulović imaju u Republikanskoj stranci SAD i administraciji američkog predsednika.

Potpunu, iskrenu i sveobuhvatnu podršku najuticajnije političke, ekonomske i vojne sile sveta nema ni jedna politička partija u Srbiji, osim Republikanske stranke.

Nikola Sandulović je odustao od kandidature za predsednika Republike Srbije jer u uslovima nepoštovanja zakona i sprovođenja ličnih zakona samo jednog čoveka koji je Srbiju shvatio kao ličnu svojinu, Republikanska stranka neće dozvoliti da je neko unižava i tera u vršenje krivičnih dela.

Republikanska stranka je u ekspanziji, i pored medijske blokade, osnovani su mnogi odbori i budućost u Srbiji obeležiće Republikanci.

 

Predsednik RS GO Subotica                                                                                                         Jadranka PešićKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  Nekada smo tako zvali one što su vikali „Koso republjik“. Ovo su neki drugi?

 2. M Milic kaže:

  Nikola Sandulovic ovo, Nikola Sandulovic ono… A 10 000 potpisa nema. 🙂
  Malo da se uozbiljite i unpredite stranacku strukturu.

 3. MIROSLAV TRIVIC IZ BATAJNICE kaže:

  BRAVO MAJSTORE .JEDINI COVEK KOJI JE SPREMAN DA STVARI NAZOVE PRAVIM IMENOM .PODRŠKA I POZDRAV

 4. Jasmina Todorovic kaže:

  Godinama ne glasam jer mi je muka od jednih istih politicara… a za Nikolu Sandulovica od sad glasam…. KONACNO NESTO ISPRAVNO

 5. Burik Stevan kaže:

  Uglednom gdinu Sandulovicu, cija izlaganja pratim, predlazem jedan poslovni poduhvat tehnicke prirode i velikog rentabilité koji ide u smislu poboljsanja ocajne, ekonomske i opste situacije Srbije. Zovem se Stevan i zivim u Baji (Mad.) speedcraft.bs@hotmail.com

 6. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  Ko ga ne zna, skupo bi ga platio! Sačuvaj me i sakloni Bože!

 7. Goran Števura kaže:

  Želim kontakt sa nekim iz političke Republikanske stranke u Subotici.Hvala.

 8. Cosic Andrija kaže:

  Stranka nema Statut koji vodi Narod na bolje, sve du to Americke tajne sluzbe u igri,, Gdje konkretan Plan stranke za bolji zivot Naroda,,??

 9. Tatiana Bulatovic/Badin kaže:

  Gospodina Sandulovica svim srcem podrzavam i smatram ga zbilja jedinom adekvatnom osobom u ovom sudbonosnom momentu za spas Srbije. Tatiana Bulatovic

 10. Helena kaže:

  Nikolu Sandulovića za predsednika Srbije, Dragaša za premijera!!! E onda će Srbija biti prava, moderna i bogata država!

 11. Milivoje Mili kaže:

  Kakav sarlatan on i njegova stranka koja moze stati u dva autobusa

 12. Milica kaže:

  Jos jedAn za unistenje srpskog naroda.

 13. Endres Arpad kaže:

  JEDNO JE SIGURNO,PRAVI SRBIN KOJI CE SE BORITI ZA SRBIJU,ODGOVORAN,BORAC ZA SLOBODU NARODA,PAMETAN,I STO JE NAJVAZNIJE VOLI ZEMLJU SRBIJU!!!
  NIKOLA SANDULOVIC ZA PRESEDNIKA SRBIJE !!!!

 14. Ledenjak kaže:

  @Milivoje Mili
  On je humanista ,voli ljude i u autobusu.

 15. LIDIJA kaže:

  Poruka za „marsovca“,
  Ako kaze Beba Popovic, zna se da on sve LAZE, radi za one koji najvise mu plate.
  Ko njemu jos veruje? Kao i Pinku i Mitroviču?
  Znaci glasamo za Nikolu.

 16. Danka kaže:

  Njegova stranka i njen program su sve što smo vidjeli posle devedesetih.
  To je isti sistem, a negiranje bivšeg sistema, te poistovjećivanje lopurdi novog sistema sa komunistima je odraz neisprofilisanosti i želje da se u sistemu koji dozvoljava haos mastavi dalje.
  Šešelj je bio još grlatiji, Đinđić diplomirao na komonističkoj tezi itd.

 17. Ljubica Simic kaže:

  Teška vremena, Nikola Sandulovicu, izgubili smo osećaj da smo ljudi, Vucuc, je prvo odbio da zaposli narod, kaže nema zapošljavanja, kada je narod morao da potraži koru hleba, on više neda tom narodu da udje u Srbiju, a obećava da da naše kuće mudzahedinima koje on grli kad dodju. Ja stvarno neznam kako možemo dalje. Narod uplašen vidi i čuti.

 18. Srbijanka kaže:

  Napunila mu cija dzepove ,mafijas.

 19. Katarina kaže:

  Bravo, samo napred!

 20. Vesna kaže:

  Ovaj hitno treba na psihijatriju na posmatranje, pa ako ima sanse na rehabilitaciju. Po mom misljenju nece se izvuci. Plasim se samo koliko takvih ima a jos vise onih koji ga slusaju. Jeza me hvata. Cuvaj nas Boze ovakvih.

 21. Anonimni kaže:

  Do kad narod u srbiji da cuti!uradite nesto po tom pitanju.

 22. Jeka kaže:

  Do kad narod u srbiji da cuti!uradite nesto po tom pitanju.

 23. Zoran kaže:

  A ko ovoga pusti i dade mu mikrofon u ruke ludji je nego sam on
  Covjek nas ubjedjuje da nas amerika voli englezi vole
  Da onaj ludak sto je proizveo monsruozne lazi u racku mislim na vokera prijatelj
  Covjek poziva narod da izlazi na ulicu da se zarazi i covjek brani ljude sto ne postuju trenutno stanje .ovaj je dobar novac uzeo od amera
  Nek samo pogleda sta i kako njegova americka policija hapsi ljude u njegovoj lijepoj americi.

 24. Suada kaže:

  BRAVO ZA NIKOLU

 25. Dragana Dimitrijevic kaže:

  Krajnje je vreme za promene. Ako ne glasate za nekog novog i ne pokusate da promenite nesto u ovoj jadnoj napacenoj Srbiji i njenom narodu isto je kao da podrzavate ove prethodne unistitelje nase divne zemlje i naroda. Imamo toliko pametnog i postenog sveta, obrazovanog koji odlazi. A koruptivni sistem moze se saseci, volja treba za sve. Treba glasati za Nikolu Sandulovica i videti sta ce uraditi od svega sto je rekao u sbojim intervjuima. Lepo prica a da li ce to i uraditi, probajmo … da ne budemo vise utopisti. Svidja mi se sto ga podrzava gospodja Mira Aleckovic. Da se ona kandiduje za nju bi glaasala i mnogi koji su je slusali i koji je znaju. Dragi Srbi, napred i trgnite se iz letargije.

 26. Marija kaže:

  Čime se ovaj čovek konkretno bavi? Šta proizvodi, ko su mu kupci i dobavljači, jel izumeo nešto, ko je ovaj, nigde ne piše, samo da je konroverzne biznismen.

 27. Anonimni kaže:

  On price dobro da li isto.misli neznam.U potpunosti se kazem da najim da te piste lopove treba izvesti pred pravdu.Najvaznije je da je.patriota I da voli svoju zemlju svaka mu.cast i.ja ga podrzavam.Srecno Bog ti.pomogo.

 28. Anonimni kaže:

  Srecna ja vas podrzavam.

 29. BGD kaže:

  Blago nama toliko pametnih ljudi koji nisu nigde angažovani. Kad se sastanu sve patriote na jednom mestu sve ugledni i poslovni ljudi. Ja verujem da će svi svetski lideri dolaziti u Srbiju. Da će nam VRATITI (oteto od tih njihovih nazovi prijatelja) KOSOVO. Sve bih ja njih skupio na jedno mesto a zove se PADINSKA SKELA i dao im alat zvana motika. Da shvate šta je život da konačno urade nešto za ovu zemlju.

 30. Grkuapsu kaže:

  Nikola Sandulović NIJE bio „jedan od najbližih saradnika“ Zorana Đinđića, već je (kao i mnogi) radio u obezbeđenju istog, što mu je omogućilo da za kratko vreme, pod „povoljnim uslovima“ postane vlasnik više poslovnih objekata u Beogradu.
  Takođe ste „preskočili karijeru“ u Golubarskom savezu, koja je obeležena brojnim aferama.
  Što se arhitekture tiče, dovoljno je videti njegovu bivšu kuću u Beogradu, i biće vam jasno sve o „arhitekturi“ i estetici.
  Jednostavno, preafirmativna biografija u odnosu na istinu. A o istini pričamo, zar ne?

 31. Marjana kaže:

  Jos jedan skolovan u inostranstvu Francuska pa sta mislite sta su ga naucili neprijatelji srpskog naroda , podrzava ga zapad pa zapad mora da skloni Vucica jer se sve obelodanilo pa sad da ga zamene sa nekom novom facom koja je u njihovoj sluzbi da dovrsi isti posao narode osvesti se svi su potkupljeni od zapada nas voda treba da bude patriota vernik I da nikne iz naroda a prvo I osnovno vera u Boga jer bez Boga su svi prethodnici doveli Srbiju do unistenja setiti se Srbije dok su joj vladari bili vernici a i sav narod svi smo dali zakletvu da cemo sledi ti bozije zakone ali vecina je to pogazila i zivi po zakonima necastivog zato smo dosli na jedan korak do pakla. Narode srpski osvesti te se mislite svojim mozgom

 32. Blazan Bokić kaže:

  Srbiji srbijo kakva li te sudbina čeka?

 33. Stevica Nikolić Republikan. kaže:

  Dragi srbijo, dosta su nas mucili tadašnji vlast, evo naš spas Nikola Sandulovic Republikan.

 34. Maja kaže:

  Buduci predsednik srbije

 35. Bogdan kaže:

  Najveci manipulant i lazov. Kojeg Amerika finansira. Amerika nam oduzela Kosovo. Eto ko je N. Sandulovic

 36. 100 year virgin kaže:

  Ne pratim ozbiljno već jedno vreme politiku, ali nemojte zaboraviti ljudi ko je postavio Đinđića….isti koji su ga i likvidirali….politika je gluma po unapred određenom scenariju…

 37. Damir kaže:

  Jedan običan sarlatan i demagog.Stari prefinjeni lopinger ko ga nezna skupo bi ga platio.Pridobija ljude na šuplje price uglavnom svi lepo pricaju.Ne daj bože da nas i on zajase.

 38. Anonimni kaže:

  Strani placenik kao i skoro sva opozicija

OSTAVITE KOMENTAR