Restauratorski radovi odložili završetak Sv. Trojstva

Radovima na vraćanju spomenika-skulpture Svetom Trojstvu započetim krajem septembra ne nazire se kraj. Nakon postavljanja postolja i vraćanja tabli u zlatopisu na konstrukciju spomenika ostalo je da se vrate sve skupture na mesta koja su predviđena za njih, a taj posao je prolongiran na neodređeno vreme. Podsećamo da je rok za završetak radova iznosio 30 dana kako je prvobitno bilo najavljeno, da bi potom bilo prolongirano za kraj novembra, međutim sve su prilike da će se radovi preneti i u 2016. godinu.

Sveto-trojstvo

Vraćanje spomenika-skulpture Svetom Trojstvu na matično mesto, na kojem je bio od 1815. do 1964. godine naišlo je na dodatno pomeranje rokova. Radovi na povratku spomenika se izvode kroz dva ugovora čiji su potpisnici Direkcija za izgradnju grada koja je zadužena za građevinske radove i Mađarskim nacionalnim savetom čiji restauratori rade pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika.

Peter Blau, direktor Direkcije za izgradnju grada: „ Grad je svoje obaveze već izvršio, nažalost ne možemo još izvršiti kompletne radove koji se tiču vraćanje kocaka na mesto šetališta i završetak ograde, jer su restauratorski radovi još uvek u toku. Nažalost zbog restauracije figura spomenika, sumnjamo da će se do kraja godine završiti svi radovi na spomeniku Svetom Trojstvu.“

 

RTV CityKOMENTARI

  1. STeve kaže:

    Garant se neko naslonio na jednu od skulptura…

  2. Djuka kaže:

    sta je tu vest, da nesto kasni?
    ovoj zemlji je potrebna (bar jedna) vest o tome da je nesto zavrseno na vreme.

OSTAVITE KOMENTAR