Retro flaster

Nema sreće hotel Galleria, kada je reč o neposrednom okruženju ove velike i reprezentativne zgrade. Kada su ga podigli u kvartu prizemnih starih kuća, sigurno su bili vođeni logikom da će ovo zdanje zainteresovati investitore i grad i da će ovo postati deo pravog centra Subotice, ali…

Dovoljno je da se pređe ulica po ovakvom kišnom danu i da se pešak nađe pred izborom: kroz blato ili preko bare. Doduše, ima tu malo starog trotoara, što su ga zvali nekad FLASTER. Šteta što je u lošem stanju jer bi bio od koristi kad je ovakvo vreme. Ako bi popravili ovaj deo flastera od starih cigli bilo bi „lipče“ a bio bi to i mali deo istorije jer su nekada sva subotička predgrađa imali ovakav trotoar. Vlasnici kuća su imali obavezu da ga izgrade ispred. I ne samo to. Jednom godišnje je bilo obavezno krečenje fasade.
To bi sve mogli da prepričavamo gostima hotela dok ih vodimo oko bare a od sramote nam crvene uši.

Picture 001

Picture 004

Picture 006

 KOMENTARI

 1. Gornjak kaže:

  Divno i neverovatno. A lipo da lipše nemož, bit.

 2. atila kaže:

  nek predu na drugustranu tamoje boje

 3. Anonimni kaže:

  Verovatno je to zbog očuvanja sledećih: autentičnog , „građanskog“, arhitektonskog,
  izvornog, samo nama svojstvenog, subotičkog, ambijentalnog.. etc. nasleđa da se ne bi uništilo gradsko jezgro unošenjem novih neprimerenih elemenata savremenog života – jer večito patimo od provincijski preteranog i nelogičnog čuvanja nazovi vrednosti iz prošlosti. Da je bar onaj stari (ali pravi!) flaster – bilo bi OK. Ovo je drage sugrađanke i sugrađani, bruka: Da li i za ovih 50 m trotoara treba raspisati javnu nabavku koju će da aminuje Beograd? Ne, nego smo mi smo lenji duhom. Filozofija palanke.

 4. Megatron kaže:

  Ceo centar grada je jedna katastrofa. Na sta lici onaj deo iza Radnickog Univerziteta?? Na sta lici deo iza Robne kuce Centar ?? Na glavnom trgu na sve strane kerovi lutalice. Idite gore u Galerij i pogledajte na sta lice dvorista koja su u samom centru grada. Katastrofa. I ovako je vec 20 godina, i sve samo polako propada. A mi se kao palimo tipa ovo je zbog SNS, ne ovo je zbog DS, ne ovo je zbog SVM. Svi su zasrali i niko od njih ne zasluzuje da ikada bude na vlasti. Neka se podave u toj bari.

 5. Subotica najvece selo kaže:

  Ove danas bilo uvo za ovo. Maglai je prvi odrastao na posku, a Gojku I Labanu je blato u krvi. Njima je ovo simpa.

 6. STeve kaže:

  Svi vi, pocnite da gledate lepsu stranu zivota.

OSTAVITE KOMENTAR