Rezultati akcije Očistimo Suboticu

Akcija Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja „Veliko spremanje Srbije“ u okviru kampanje „Očistimo Srbiju“, naišla je na veliki odziv Subotičana. Dan zaštite životne sredine, 5. juni, protekao je u velikoj akciji spremanja Subotice. U mesnim zajednicama angažovalo se više od 2000 ljudi, dok je na Paliću, centralnom mestu angažovanja radnika Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova radilo njih oko 500.
Od državnih preduzeća i ustanova su se posebno istakle Željeznice Srbije sa oko 300 učesnika, Opšta bolnica 100, Carina Srbije sa 50, dok je 300 radnika JKP „Čistoće i zelenila“ imalo radnu subotu i bili su angažovani na logistici ove akcije i dodatnom uređenju nekih gradskih površina.
Mnoge privredne organizacije aktivno su se uključile u akciju velikog spremanja: „Pro credit banka“, „Bratstvo“, „Pireus Banka“, „Telekom Srbija“, „Coca-cola“, „Salford“.
Članovi subotičkih nevladinih organizacija, njih oko 50 spremalo je na Prozivki, a članovi Komore mladih Subotice su renovirali dečije igralište na Radijalcu.
Okolina Gradskog stadiona je uređena zahvaljujući sportskim udruženjima.
Akcija je odlično uspela i u subotičkim osnovnim školama. Deca su odvojeno prikupljala reciklabilni otpad, i to papir i plastiku, te čistila zajedno sa nastavnicima svoje škole i okolinu. Najviše su prikupile škole „Miroslav Antić“ sa Palića – 310 kg, „10. oktobar“ – 282 i „Jovan Mikić“ sa 219 kg reciklabilnog otpada. Ukupno je od škola sakupljeno i 1470 kg plastike, uglavnom PET boca i 643 kilograma papira.
Tokom akcije je bilo sakupljeno oko 520 m3 smeća koje je odloženo na deponiju. Za uspeh ove akcije pre svega zahvaljujemo našim građanima, koji su svojom angažovanjem pokazali da im je stalo do svog grada, kao i do zdrave i bezbedne životne sredine.KOMENTARI

  1. coyote kaže:

    Suboticane jos uvek kao ovce mozes da nateras na radnu akciju, samo treba pastir.

    Radnici Brtstva? Pored problema u toj firmi ono sluze onima koji su im firmu doveli u ovakvo stanje.

    Imam i ja neku kucu…

  2. Markes kaže:

    Prikupljeno smece ce zavrsiti na novoj deponiji gde postoji savremeni sistem reciklaze uradjen po najnovijim standardima. Ili mozda gresim.

OSTAVITE KOMENTAR