RK Beograd čeka kvalitetne zakupce

Pet godina je prošlo od privatizacije robnih kuća BEOGRAD. Sve do danas veliki broj objekata ove kompanije, ostao je prazan a ovaj u Subotici, jedan je među 12 (od 32) koji nisu ni renovirani.

 

Lanac robnih kuća koje je „Verano motors“ 2007. godine platio 360 milona evra i najavio ogromne investicije, nije uspeo da ostvari ni deo planova.

 

U međuvremenu, upravljanje RK Beograd, preuzela je firma Konfluens. Kao razlog za ovakvo stanje oni navode izostanak „kvalitetnih zakupaca“.

 

Tržište stagnira a zakupci su vrlo oprezni povodom pitanja ekspanzije.

 

San jedne zimske noći

Tek kada se obezbedi dovoljan broj kvalitetnih zainteresovanih zakupaca, biće ekonomski opravdano renovirati objekte koji su sada pod ključem. Svakodnevno se vode razgovori sa zainteresovanima i najvažnije nam je da za prioritetne robne kuće napravimo dobru osnovu koja će biti održiva na duži rok – kažu u Konfluensu.

 

Dvadeset objekata koji su do sada otvoreni, popunjeni su svega 30%  i u njima rade Merkator i New Yorker.

 

Otvaranje 1987. godineKOMENTARI

 1. Ivica kaže:

  Prvo temeljno rekonstruišite objekat, pa onda tražite zakupce…U ovakvom stanju, sa ovako malim brojem lokala (i to zapuštenih) i onom halom (ne znam kako drugačije da to nazovem) na spratu je i normalno da niko nije zainteresovan…Mislim da su oni veoma dobro svesni te činjenice, ali je u pitanju veliko ulaganje i bolje ići na neku sigurnu varijantu…ili su javnost ovakvom izjavom samo „skinuli“, a konkretnih planova još uvek nema…

  Ja očekujem scenario sličan kao u nekoliko njihovih objekata koji „rade“…U prizemlju supermarket (npr. Merkator), a sprat zatvoren do daljnjeg…Bolje i to nego da je ovako prepušten grafitima i reklamnim plakatima, ali to po meni nije rešenje, pogotovo ne za ovakvu lokaciju…

 2. Otto kaže:

  Ne treba nam „beograd“. Ne treba nam nikakva veza sa srbijom i balkanom. Dajte prodajte tu zgradu nekom sa zapada da nam napravi bar mali MALL na korzou!

 3. Petrica Kerempuh kaže:

  Jedi ***** Otto… Slobodno idi tamo gde je MALL.

  Cilj teme je malo drugačiji nego što to tvoja mala, bolesno zelena pamet može da shvati.

 4. Drobina Robert kaže:

  Dobro sto ste postavili sliku na pocetku clanka,da li je moguce da je danas ruinirana zgrada nekada ovako izgledala?Sto bi rekao jedan moj prijatelj nekad su osvajaci za osvajanje teritorije i razaranje materijalnih dobara koristili ratnu masineriju i imali gubitke u ljudstvu vece i manje,to kao da izlazi polako iz trenda,potkopas ekonomiju i nema ljudskih gubitaka a razaranje je isto ili vece.

 5. Ivica kaže:

  Budući izgled fasade, što se može videti na prvoj slici, je katastrofalan…Objekat je bio koliko toliko uklopljen u ambijent, kao takav, za zarliku od drugih gradova, posebno projektovan za „propise“ u Subotici…Skidenjem svih plastičnih, doduše dotrajalih, ukrasa objekat počinje da liči na svoju braću…

  Nekada:

  Nije bilo potrebno mnogo ulaganja da bi se objekat spolja doveo u prihvatljivo stanje…Međutim, neće se ni to malo uložiti, već će se sve poskidati i sa par kanti farbe, završen posao…

  RK Beograd u Somboru, sad već počinju da liče…

   

 6. Milan kaže:

  E moj „Beograde“, nista sto ima veze sa Beogradom nikada nije dobrog donelo Subotici.

 7. stormwatch kaže:

  Robna kuca Beograd, nekada ponos Subotice, danas velika sramota.

 8. Subotica kaže:

  Ako grad obezbedi parking,bice robne kuce,u protivnom ,ne.

 9. beograđanin kaže:

  Jadni @Otto ! Ubiće ga sopstvena mržnja i kompleksi koji su mu ušli u krvna zrnca. Predlažem da formiramo mentalni fond za neutralizaciju takvih emocija – da se pomogne čoveku.

  jedva čekam da se pokrene posao u toj zgradi pa neka je zovu Pešta, moskva, Beograd, Zagreb… Setite se kakvo je to prijatno otkrovenje bilo kada je bljesnula svetlost u toj samoposluzi. greh je da to stoji, da je sreće grad bi trebalo da organizuje ozbiljne pregovore sa vlasnikom bez obzira ko je da se pokrene posao – ima milion modela za to.

  Voleo bih da neko kažeKO JE BIO ANGAŽOVAN na poslovima unutar objekta pre dve.tri godine.

  Toj zgradi nedostaje parking i vraćanje prava prilaza kroz Engelsovu ulicu jer nije moguće reanimirati pacijenta a držati aortu podvezanu.

  Ta aždaja može da oživi 100 radnika, 100 porodica, razmislite o tome. Može da udahne novi život centru grada, može da zavrti novi-mali život, To je biser koji samo treba oprati od skorelog blata.

  Čak bi i Otto doživeo prosvećenje, prošao bi kroz kajanje i bio bi novi čovek koji bi živeo kao pravednik.

 10. Nata kaže:

  Pa mozda bi se mogao napraviti parking u samom objektu(kao u Hotelu Galerija).Verovatno ima ljudi koji bi to znali da rese.Treba samo grad da insistira na tome i obrati se sadasnjim vlasnicima.Ovako zapustanje objekata u centru grada u normalnim zemljama se strogo kaznjava.I onda nema izgovora.Imao zakupce ili nemao ti si duzan da odrzavas objekat ciji si vlasnik.Ovo je kao sto su bile stambene zgrade u Harlemu ili sl.,trazis zakupninu a nista ne ulazes u objekat…

 11. h_d kaže:

  Ukratko, prvenstveno postavljacu teme.

  nema ekonomske logike uci u neku trgovinsku dubiozu konstatujuci 2 parametra:

  1. slabu kupovnu moc gradjanstva

  2. nepostovanje zakonskih normi u oblasti trgovackog poslovanja.

  Naime, trpeti baazar lookalike onima u Avganistanu uz svu logistiku drzavnih organa i mamlaza Zvekica vs. zakona ove drzave je zlocin.

  Onih 5% dobrostojecih (citaj: zaposlenih u lokalno-javnom sektoru i par povezanih lica) kupuju na drugim mestima.

 12. gagi kaže:

  Opaliti visok porez i kazne za neodržavanje objekta

 13. amacak kaže:

  beograđanin:

  Ta aždaja može da oživi 100 radnika, 100 porodica, razmislite o tome. Može da udahne novi život centru grada,  može da zavrti novi-mali život, To je biser koji samo treba oprati od sklorelog blata.

  ne bih se složio, 300 metara dalje galerija sa mnogo boljim pristupom kolima i parkingom jedva životari. pristup kroz engelsovu je nemoguć. već je neko napisao, ovaj plac kao da je uklet, rk beograd ima dobre šanse da prođe kao mlin koji je tu bio ranije, da većinu „života“ provede prazna i bez smisla.

 14. Davil kaže:

  Otto:

  Ne treba nam „beograd“. Ne treba nam nikakva veza sa srbijom i balkanom. Dajte prodajte tu zgradu nekom sa zapada da nam napravi bar mali MALL na korzou!

  joj jos jedan genijalac maloumni zeleni, zasto ja delim moj vazduh sa vama?

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: