RK Spartak u društvu međunarodnih ronilačkih asocijacija

Klub je do sada školovao ronioce koji su bili uglavnom sportisti, rekreativci a i oni koji su hteli da se bave ozbiljnijim, profesionalnim  podvodnim  radovima. Obuka je rađena po program I literature CMAS  I CEDIP asocijacije.

 

Od  decembra prošle godine, proširili smo polje delovanja, jer su se ukazale potrebe a i mogućnosti  za obuku ronilaca u SSi i PADI asocijaciji. To zanči da ronioci koji završe kurseve i napreduju u ovom pravcu, mogu da se zaposle u turizmu po ronilačkim centrima širom sveta. Mnogo naših ronilaca radi na egzotičnim destinacijama kao vođe ronjenja, instruktori i upravnici ronilačkih centara. Svaka ronilačka asocijacija prvenstveno poštuje  sigurnost i bezbednost, kako polaznika tako i turista. Svako ima svoj sistem obučavanaja pa je to ponekad akademska tema za raspravu – nikad okončana. Ima interesenata koji žele da izvrše probno ronjenje, pa da  posle vide dali ih ronjenje stvarno zanima. Takvi, koje zanima, treba da završe neki od kurseva jer bez znanja, pripreme i trenaža, ronjenje može biti vrlo opasno.

Naša koleginica Tanja Stevčić ron. Instructor CEDIP, PADI i SSI upisala se u redove KPA Spartaka u decembru prošle 2011. godine i time nam omogućila da proširimo “asortiman”. Tanja  ima radnju ronilačke opreme na bayenu Tašmajdan u Beogradu gde i drži deo ronilačke obuke. Iako imamo mlade poletne instruktore sa velikim mogućnostima edukacije i ambicijama ličnog napredovanja, Tanja nam je ipak donela jednu “svežu krv”  koja je upotpunila naše delovanje u ronilaštvu!

 

Tanja sa kandidatom. Provera ronilačke opreme prije noćnog  zarona na jezeru u Beloj Crkvi.

Njen siguran nastup i dugogodišnje iskustvo, već na početku polaznicima uliva poverenje da će sve biti u redu. Zapažena je i kao podvodni snimatelj. Snimila je nekoliko podvodnih filmova u trajanju od po tridesetak minuta, koji se vrlo često prikazuju u sistemu edukacije početnika i nekih turističkih najava.KOMENTARI

  1. ivan kaže:

    Samo nam je još jedna Beogradska frajla falila u Subotici. Izgleda da nema koga da obučava u BG ili je izbacili iz nekog tamo kluba pa ajd dobra je i SU.

  2. Beli kaže:

    Bravo pametni!

OSTAVITE KOMENTAR