Roditelji vaterpolista ogorčeni: Deca ušla na bazen kao i svako veče!

Roditelji čija deca treniraju vaterpolo, a koja su u petak zbog isparenja hlora nakon treninga na bazenu „Prozivka“završila kod lekara, od kojih su neka zadržana i na bolničkom lečenju, ogorčeni su zbog saopštenja JKP „Stadion“ u kom se tvrdi da su vaterpolisti i treneri ušli kroz poslovni prostor, jer je objekat bio zatvoren. Oni su ovakvo objašnjanje upravljača bazenom ocenili kao „vređanje inteligencije i zdravog razuma“ i ponavljaju da su njihova deca ušla kao i svako veče, kroz ulaz za sportiste, kao i da nikakvo obaveštenje nije bilo istaknuto da bazen ne radi.

Sin Tihomira Zoraje u petak uveče sam je otišao na bazen i ušao, kao i uvek, kroz ulaz za sportiste. Kako je trening trajao svega pola sata, Tihomir je došao po sina i video ga da izlazi odatle. Nakon toga kreću zdravstvene tegobe i odlazak kod lekara: dijagnoza je dispneja, latinski naziv za otežano disanje i to u ovom slučaju usled isparenja hlora.

O tome da su deca ušla na regularan ulaz, a ne kroz neki poslovni kako tvrdi „Stadion“, svedoče i drugi roditelji, među njima i Mladen Miščević.

Da će nakon vaterpolo treninga njegov sin završiti na bolničkom lečenju prikačen na kiseonik i infuziju, Mladen nije mogao ni da sanja. I dok ne zna da li će detetu ostati neke trajne posledice, Mladen je ogorčen zbog odnosa prema svima čija su se deca razbolela u petak nakon korišćenja bazena.

I za Tihomira saopštenje „Stadiona“ vređa inteligenciju i zdrav razum, budući da nisu bili obavešteni da treninga neće biti, a kad su došli, pušteni su da uđu regularno. Za ulaz na bazen kroz piceriju deca ni ne znaju niti su ikada tuda ušla, revoltirano kaže ovaj otac.

Povodom incedenta na bazenu „Prozivka“ danas nam je stiglo i zvanično saopštenje kluba u kom se navodi da je zakazan sastanak sa nadležnima u ponedeljak:

„U vezi sa događajima koji su se desili na bazenu SRC  „Prozivka“ u Subotici će predstavnici  VK Spartak obaviti razgovor  sa rukovodstvom  JKP „Stadion“ Subotica koji je zakazan  za ponedeljak, 28. novembar da bi se na taj način utvrdile činjenice vezane za nemile događaje i da se otklone i oni nesporazumi  koji su nastali zbog iznošenja činjenica u javnost koje ne odgovaraju istini. O ishodu tih razgovora ćemo obavestiti u prvom redu roditelje naših igrača, a zatim i javnost,“ navodi se u saopštenju koje potpisuje Geza Kučera, sekretar kluba.

I od ostalih roditelji s kojima smo razgovarali, a koji nisu želeli pred kamere, saznali smo da su i njihova deca bez probelma ušla na isti ulaz, dok neki nakon saopštenja „Stadiona“ najavljuju i da će potražiti pravnu pomoć.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. croat kaže:

  Da su ta deca umrla , znate sta bi se desilo, nista.

 2. Anonimni kaže:

  Ovaj bazen funkcionise kao nasa drzava. Nikako ili cudo da jos stoji, a ako si clan nepismene izdajnicke mafijaske stranke, mozes da radis sta ti se hoce, jaci si nego sto je onomad bio Ramzes prvi i drugi zajedno. Mozes da ubijas, da krades, da lazes, da pretis, znaci sve sto obican smrtnik ne sme i niko ti nece smeti nista. Ljudi su prsli, casa samo sto se nije prelila, jos malo pa ce poceti jujuj. Tesko onom ko se bavi politikom i tatinim i maminim sinovima… I ovo se ne odnosi samo za ovaj incident nego za sve u zadnjih 30 godina. Nakupilo se bogami a jos niko nije odgovarao za svoja dela.

 3. Simo kaže:

  Otac se pita da li ce detetu ostati neke trajne posledice?!?! Naravno da hoce, samo sto ce doktori reci da je to nasledno, virusnu, zracenje itd…

 4. croat kaže:

  Simo,to je sve od NATO bombardovanja naravno, gadjali nas hlorom mamu da im j..

 5. Milutin kaže:

  A Gradonačelnik i dalje čeka da vreme učini svoje. Smeni rukovodstvo,za par meseci će tako neodgovorni opet dovesti decu u opasnost. Šta ćeš onda reći?

 6. AKI kaže:

  Koliki prtisak treba da se napravi da se smeni ova Tamara?
  Tamara zamisli da je tvoje dete bilo tamo, kako bi se osećala?
  Braniš se lažima.

 7. TransTom kaže:

  Jel moguće da imamo tolke debile po rukovodećim mestima kao ta spodoba Tamara?

OSTAVITE KOMENTAR