RTV Pannon: SNS osvojio 31 mandat a SVM 22

Objavljeni su konačni rezultati opštinskih izbora u Subotici – rekao je Karolj Kovač, član Gradske izborne komisije u Subotici u emisiji “Javni poslovi”.

Utvrđeni su mandati na osnovu glasova za liste. Na izborima u Subotici pobedila je Srpska napredna stranka, drugo mesto po broju glasova pripalo je Savezu vojvođanskih Mađara.

Karolj Kovač, član Gradske izborne komisije u Subotici: “Na prvom mestu je Srpska napredna stranka sa 41,72% i ostaje na 31 mandata. Na drugom mestu je Savez vojvođanskih Mađara sa 29,43% i dobijenih 22 mandata. Srpska radikalna stranka nije prešla prag. Ruska stranka postigla je 1,66% i pošto je reč o manjinskoj listi, dobili su jedan mandat. Socijalistička partija Srbije postigla je 5,29% i dobila je 4 mesta. Savez Bačkih Bunjevaca dobio je 3,05% i 2 mandata, a Vojvođanski front 5,15 % i 3 mandata. Građanski pokret Subotica koji predvodi Jene Maglai je sa 6,21% dobio 4 mandata. Hrvatski demokratski forum je na izborima osvojio 1,26%, na žalost nije prešao prag i nema mandat.”

Pannon TVKOMENTARI

 1. Nikola kaže:

  Znači Laban gradonačelnik a Balint ministar pravde u Vladi Srbije. To je to.

 2. Nias kaže:

  Sad svi lepo da se ujedine protiv SNS i eto prvog oslobodjenog grada u drzavi.

 3. m kaže:

  “…Hrvatski demokratski forum je na izborima osvojio 1,26%, na žalost nije prešao prag i nema mandat.” … na čiju žalost, člana izborne komisije koji treba da je neutralan…

 4. Bivši kaže:

  Gotovo je, Laban više neće biti gradonačelnik.

 5. Igor kaže:

  Pa kad je bilo necasnih radnji od strane naprednjaka…

 6. Lagerkvist kaže:

  U teoriji, ako se sve sabere, VMSz sa ostalim strankama ima većinu u odnosu na SNS. Tako da, nadajmo se da nećemo više Labana gledati na čelu Subotice.

 7. Janosi kaže:

  Sta hoce vmsz ??? Ako vrati omladinu iz inostranstva i njima grade stanove i fabrike a ne migrantima i dajete im dobre plate da mogu da zive, tako mozda ce i vmsz pobediti .
  Druga stvar gospidin Pasztor brdo para podelio preko prosperitata onima koji vec imaju brdo para ! Zasto gospodin pasztor nije pogurao omladinu ???? Sada ceka gladove??? hehe .
  Dok nema omladine dok omladina bezi iz ove zemlje tu napredka nece biti .

 8. Bunjevac uvik kaže:

  Bravo Bunjevci!

 9. Bunjo kaže:

  Verovatno smo ovo i zaslužili. Ko zadnji ode neka ugasi svetlo.

 10. (ba)laban kaže:

  Niti gore vlasti, niti gore opozicije u celokupnoj istoriji Srbije i Subotice. A bogami, ni građani nisu za pohvalu.

 11. Demos kaže:

  Da je nama veći standard, bilo bi nas briga ko je na vlasti. Da je puniji novčanik, kao da bi procenti bilo bitni. Mi znamo sva imena i prezimena, sve o političarima, šta oblače, s kim su u vezi, brinemo njihove živote, umesto da je obrnuto.

 12. istina kaže:

  Ruska stranaka osvojila vise glasova od hrvatske stranke????
  E moji hrvati, puno vas ima…hahahhhaha

 13. Janos kaže:

  Sta je ocekivao vmsz ??? Glasove ?od koga ? zbog čega ? zbog hu pasoša?bravo . Pasztor Istvan zove na tel preko automata i moli da izadjemo na glasanje, izadje medju ljude jaranise se sa svakim a posle izbora oktene ledja ! A tu je i sns ! kupi gladove za 2 crvene! A tu je i čika Viktor …ma isti ste vi svi …30 god muka ne moze da se procveta za 1 noć.

 14. Boris kaže:

  Kakav narod, takva vlast.

 15. sasa kaže:

  @Nias
  Da su hteli da se udruže udružili bi se ali ne mogu babe i žabe skupa.

 16. sasa kaže:

  @Lagerkvist
  Kako si ti to zamislio da se udruže. Ajde spoji SVM i Maglaia. Teorije nema.

 17. sasa kaže:

  @Boris
  Znao sam da će nekome opet biti kriv narod. Mogu biti krivi samo oni koji ih vode i zato bih ja rekao kakvi Trifunović, Obradović i Đilas takve i njihove pristalice. Pa da li ste stvarno mislili da će narod poći putem kojim treba da nas vodi jedan osvedočeni narkoman i nevaspitani nazovi glumac, jedan dokazani desničarski nasilnik i onaj koji se obogatio na grbači naroda.

 18. Tavankut kaže:

  Žigmanovića za gradonačelnika!

 19. Metuzalem kaže:

  Za njihovu decu,

  Obezbedili su sebe sada obezbeđuju svoju decu a za ovog mandata će im doći na red i unuci.
  Pa izvolite glasajte i dalje za njih!

 20. Bob Marley kaže:

  Ruska stranka ?
  S obzirom na hobi odbornika te stranke
  bolje da se preimenuje u Jamajčanska stranka…

 21. Nije vazno kaže:

  Nedostaje samo jedan sitan podatak..koliko je ukupno ljudi izaslo na izbore,kolika je izlaznost bila? 41% pobednika od izaslih 40% ili 50% ili 70% nije isto …40% od ,ajd neka bude 50% izaslih ( mada sumnjam) je nekih 20% od ukupnog broja glasaca…i nije im neka podrska

OSTAVITE KOMENTAR