Rukovodstvo OK Spartaka ne dozvoljava igru u Evropi

Odbojkašice Spartaka ove godine pružile su sjajnu igru kako u prvenstvenom delu takmičenja, tako i u Kupu Srbije i Challenge Cup-u. Da podsetimo u Wiener Stadtische Superligi odbojkašice su zauzele drugo mesto, u Kupu Srbije igrale su u polufinalu protiv Crvene Zvezde, a u Challenge Cup-u stigle su do 1/8 finala.
I pored najboljih rezultata u istoriji ovog kluba ostvarenih ove godine, čelnici kluba odlučili su da se Spartak naredne godine ne takmiči u Kupu Cev-a na koji su stekli pravo drugom pozicijom u prvenstvu. Razlozi za ovakvu odluku još uvek nisu poznati javnosti!KOMENTARI

 1. LepaKata kaže:

  :no:
  Strašno! Kakva sramota za klub i grad! Volela bih da ti čelnici zvanično izjave koji su razlozi takvoj idiotskoj odluci?!

 2. Lansky kaže:

  Poslednjih 20 godina retke prilike subotičkih klubova za izlazak u Evropu, najčešće su završavane ovako.
  Devedesetih je KK Spartak stalno bio u vrhu ali je samo jedne sezone igrao evro kup.Recept je taj: ili se odustane, prepusti nekom drugom, ili se odigra neko predkolo i pobeda prepusti slabijem da bi se poštedeli daljih troškova.
  Kada se RK Fidelinka plasirala u evropsko takmičenje, ko od bede su otišli u Ukrajinu ali da se tamo odmah odigra i revanš i da se to u dva dana skine sa dnevnog reda.
  I vaterpolisti su jednom mogli da zaigraju međunarodnom takmičenju ali…
  Odbojkašice su par puta odigrale evropski kup ali je tada sa njima putovalo još toliko gradskih funkcionera "da im pruži podršku".
  Jasno je da nema para ali kad se pogleda da mnogi gradovi, od Sombora do Užica, imaju svake sezone redovno neki svoj klub u Evropi, onda to i nije jedini problem. Subotička privreda premalo pomaže sport u gradu. Čini se da neki ne osećaju te klubove kao dovoljno svoje, ili grešim…
  I još nešto. FK Spartak se plasirao u Kup Kupova 1994. i ušao u žreb ali nije mogao da nastupi zbog sankcija. Ove sezone je ponovio taj uspeh ali ako bude igrao van Subotice, bolje da i oni odustanu.

 3. Markes kaže:

  Hvala na informacijama koje potvrđuju da Subotica nije grad sportova kako se sami hvalimo jer mi od sporta imamo i imali smo samo ekipe kojima je izazov bilo igranje u domaćem prvenstvu. Sportskim radnicima u gradu nije u interesu medjunarodna scena, pa se postavlja pitanje da li ima smisla uopste nadmetati se i boriti za sto bolji plasman u prvenstvu. Sta bi bilo da je Spartak bio prvi? To bi bila velika sramota za grad i za sam klub koji ima dobar tim i dve reprezentativke.
  Na zalost da se nesto ovako desilo nekome drugom, odavno bi se postavilo pitanje smene predsednika kluba. Da li je ovo dovoljno da Olajic & co bude smenjen ili je potrebno da odbojkasice dozive sudbinu kosarkasa.
  Gde je sada Simovic koji se za vreme utakmica ovog kluba slikao i slikao. Sto sada ne uzme stvar u svoje ruke. Ocekivano od njega, jer on kao i drugi jednostavno bezi od problema koji treba sanirati dok je jos svez a ne gurati ga pod tepih.

 4. peki kaže:

  nesposobno rukovodstvo sve ih treba oterati iz kluba

 5. Markes kaže:

  Svako ko ih poznaje zna o kakvoj se to bandi radi. Zao mi je samo onih devojaka koje zele samo da igraju.

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: