Rušenje betonskog kostura kod Otvorenog Univerziteta

Kako gradsubotica saznaje gradsko veće je danas donelo odluku kojom se omogućuje rušenje betonskog skeleta kod Otvorenog Univerziteta.

Nakon višenedeljnih pregovora između čelnika grada i Uroša Timotića vlasnika novosadske firme "Holtek" postignut je sporazum da se betonski skelet kod Otvorenog Univerziteta sruši i na njegovom mestu izgradi višespratni objekat. Ispred grada, pregovore su vodili pomoćnik gradonačelnika Jasmin Šečić i Marija Ušumović Davčik član gradske uprave. U razgovoru sa njima saznali smo da je firma "Holtek"tražila oštetu od 4,5 miliona eura i da se zbog toga vodio sudski spor. Grad je izašao sa konstruktivnim rešenjem kako bi se pomenuta situacija rešila u koristi i grada i "Holteka".

– "Holtek" je pristao da odustane od oštetnog zahteva od 4,5 miliona eura, uz garancije grada da će ove godine skelet biti uklonjen i da će se moći pristupiti izgradnji objekta – naveo je Jasmin Šečić.

Za uzvrat, grad je preuzeo na sebe posao rušenja skeleta, kao i dodelu parcele uz taj objekat kako bi se mogao sagraditi novi objekat čiji će vlasnik biti firma "Holtek".

– Grad je na sebe preuzeo posao samog rušenja skeleta zbog čega ćemo već sutra krenuti u izradu projektne dokumentacije za taj posao koji se po sporazumu može obaviti posle 1.9.2010. godine – istako je Šečić.

Sporazumom je na mestu skeleta predviđen petosprtani objekat, a investitor je u obavezi da u okviru svog objekta izgradi podzemnu garažu u dva nivoa, kako bi se omogućio dovoljan broj parkig mesta.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR