Rušenje oko Majšanskog mosta

Ukoliko koristite put kod Majšanskog mosta možete primetiti da se pojedini objekti oko mosta uklanjaju. U pitanju je eksproprijacija nepokretnosti u okolini mosta radi izgradnje Majšanske petlje. Imovinsko pravna služba je od Gradskog pravobranilaštva do sada primila ukupno 16 predmeta za eksproprijaciju nepokretnosti (a na osnovu proglašenog Javnog interesa od strane Vlade RS) od kojih je 8 predmeta rešeno, te se pristupilo ili će se pristupiti rušenju objekta.

.

Nakon otkupa i rušenja nepokretnosti, Direkcija za izgradnju grada mora da naruči projekat za prvu fazu izgradnje, tačnije projekat izgradnje kružnog toka, što se po rečima direktora Josipa Kovača Strike planira ove godine. Nakon toga ostaje najteži deo posla, obezbeđivanje sredstava za ovu investiciju u budžetu grada ili pronalazak istih u nekom drugom budžetu ili fondu.

.

Majšanska petlja će se kao deo Severnog bulevara realizovati u dve faze. Prva će obuhvatiti izgradnju kružnog toka, a druga izgradnju novog mosta preko pruge.

.

Za sada, polako nestaju pojedini objekti i teren postaje sve čistijiKOMENTARI

 1. Žućo kaže:

  Da mi je znati čije je zemljište?

 2. Ivica kaže:

  Ne mogu da verujem, bio sam ubeđen da se ovo neće raditi još 5-6 godina, ostao sam bez teksta…pre smo se natezali 10 godina oko dela dvorišta za probijanje puta, a sada ovo, svaka čast….

 3. Partyholic kaže:

  Napreduje brže nego što sam očekivao.  Samo da nastave ovako. Nadam se da im na kraju neće ostati jedan nerešen objekat, pa da se ponovi 51. divizija.

  Da li se zna kada će  krenuti druga faza (novi Majšanski most)?

 4. djomla kaže:

  Partyholic ne zna se kada će krenuti ni prva faza.  🙂

  Izgradnja kružnog toka ispred mosta je najjeftniji deo posla, ali opet dovoljno skup da se ne može sa sigurnošću reći da će iduće godine biti izdvojena sredstva. Voleo bih kada bi on bio na listi prioriteta, ali ne zaboravite Subotica ima dva u centru koja čekaju svoja sredstva.

  Most je dugačka priča. Nakon izgradnje kružnog toka, mora se prvo izvršiti eksproprijacija sa druge strane pruge za potrebe mosta, jer je novi most viši i sa blažim nagibom, pa se u ulici Bore Stankovića mora otkupiti podjednak broj nepokretnosti. Ni tamo nije sjajna situacija.

 5. salec kaže:

  do izbora da se potroše pare.sigurno ima i za bazen u dudovoj šumi ali….

 6. Ivica kaže:

  @djomla, koja dva kružna toka su planirana u centru? Ja skroz zaboravio….ili su neki novi planovi u pitanju?

 7. djomla kaže:

  Ivica:

  @djomla, koja dva kružna toka su planirana u centru? Ja skroz zaboravio….ili su neki novi planovi u pitanju?

  Kruzni tok zvani Narodno pozoriste i kruzni tok zvani Zelena fontana. 🙂 Usli smo u njih i vrtimo se u njima, bez da smo nasli izlaz.

 8. Lansky kaže:

  Beše nekad plan za kružni tok na raskrsnici Đure Đakovića i Zmaj Jovine.

 9. Partyholic kaže:

  Pod hitno bi trebao kružni tok ispred Hale sportova. Veoma komplikovana raskrisnica, jer Radijalac ima prvenstvo prolaza. 
  Slažem se sa Lansky-em za Đure Đakovića i Zmaja Jovina.

OSTAVITE KOMENTAR