Rušenje starih objekata Komgrada

Objekti u kojima je nekada bio Kograd na uglu Petefi Šandora i Preradovićeve će u narednom periodu biti srušeni. Uklanjanje je započeto, a u toku su radovi na objektima u dvorištu nekadašnjeg kompleksa pomenute firme.

Za rubriku „Stari grad“

Ukoliko zavirimo u plan detaljne regulacije za Centar grada – zona III možemo uočiti da je na pomenutom placu planirana izgradnja benzinske pumpe. Tačnije rečeno, u planu je izmeštanje postojeće Lukoilove benzinske pumpe koja se nalazi u neposrednoj blizini.

citat iz PDRa

Na javnoj površini u Ul. Petefi Šandora zatečenim stanjem locirana je „Lukoil“-ova stanica za snabdevanje tečnim gorivom koja je izgrađena pre oko 40 god. i kojoj je iz bezbednosnih razloga potrebna sanacija, a koja zbog važeće zakonske regulative nije moguća. Ovim rešenjem omogućava se rešavanje višegodišnjeg problema na nivou grada, a to je izmeštanje postojeće stanice u Ul. Petefi Šandora na prostor ostale namene tj. pod blok C3 uz naravno obezbeđenje svih tehničko-tehnoloških i protivpožarnih uslova prilikom izgradnje zbog blizine škole.

Blok C3. Crvenim okvirom oivičen nekadašnji plac KomgradaKOMENTARI

 1. Lansky kaže:

  To je stara žandarmerijska stanica (konjica).

 2. njamb kaže:

  bilo bi zanimljivo videti šta piše u Generalnom planu Subotica -Palić do 2020 vezano za izgradnju objekata ovoga tipa u blizini škola ,hitne pomoći ..itd

  takođe bi na uvid trebalo postaviti pismo koje je iz Ministarstva životne sredine i prostornog planiranaj stiglo na Zavod za urbanizam povodom ovoga slučaja i ko ga je sa kavim obrazloženjem i namerom poslao..u dobro obaveštenim krugovima spominje se obilata provizija kako bi pumpa  nikla baš na ovoj lokaciji bivšega Komgrad..

  ne treba ispustiti iz vida da tvrtka Ina svojedobno nije imala upotrebnu dozvolu niti tehn.dokumentaciju tako da nisu postajali ni osobite obveze grada da izlazi u susret Look oilu osim ako tu nije bilo ličnog interesa pojedinaca iz grada i ministarstva

 3. i kaže:

  Mislim da su oko 1920 tamo bili i dobrovoljni vatrogasci

 4. dasHHa kaže:

  Oni nisu normalni. Izmestaju pumpu na jos goru lokaciju nego gde je sada i to na raskrsnicu 30m dalje! Kako ce resiti prikljucne saobracajnice na raskrsnici? Ulazak na pumpu iz preradoviceve a izlazak u P.Sandora?? Izgradnjom obilaznice svakako ovaj pravac gubi na znacaju sto se tice tranzitnog saobracaja a ekoloski gledano ovaj plan je ne prihvatljiv. Drugi aspekt je i sigurnost i bezbednost jer je ova raskrsnica nepregledna, okolne zgrade su nacickane u krugu raskrsnice i ako se dugodi najgori scenarijo da pumpa eksplodira energiju oslobodjenu u eksploziji ce akumulirati okolni objekti. Benzinske pumpe moraju biti na cistom prostoru bez zgrada i objekata u ne posrednoj blizini (radijus 30m min.). Koji su to kreteni ne normalni!!!

 5. Benzinac kaže:

  @DasHHa

  “ . . .Drugi aspekt je i sigurnost i bezbednost jer je ova raskrsnica nepregledna, okolne zgrade su nacickane u krugu raskrsnice i ako se dugodi najgori scenarijo da pumpa eksplodira energiju oslobodjenu u eksploziji ce akumulirati okolni objekti. Benzinske pumpe moraju biti na cistom prostoru bez zgrada i objekata u ne posrednoj blizini (radijus 30m min.). Koji su to kreteni ne normalni!!!“

  Umnogim gradovima u drugim gradovima u kojima su mnogo strožiji bezbednosni standardi i gde je psihološki odnos prema potencijalnim opasnostima od eksplozija i drugih ekscesa( opsednutost rizikom od terorizma itd ) na granici bolesti, viđam benzinske pumpe ČAK I U OKVIRU STAMBEBIH I POSLOVNO-STAMBENIH objekata, zgrada i kompleksa. Pumpe kao trafike: male „upakovane “ sa 2-3 automata za točenje za putnička ili mala dostavna vozila i minijaturnim  prodajnim prostorom za „šoferske sitnice“ ( novine, cigare, kurtoni, žvake i još po nešto).

  Svašta je do sada eksplodiralo počev od vojnih skladišta dobro obezbeđenih i čuvanih pa do rudnika i fabrika eksploziva, da ne pominjem razne poslovne arhive, pa kafići itd, ali nekako  , br kod nas  benzinske pumpe ne eksplodiraju.

  Sve u svemu, ako naprave malu „butik“ pumpu takoreći u centru grada biće baš korisno ali od svega će biti zanimljivije:

  – hoće li sadašnja da bude zatvorena i sa kakvim objašnjenjem

  – hoće li komgrad prodavati taj plac ili će biti eksproprisan i sa kakvim obrazloženjem

  – hoće li onda biti licitacijom odabran investitor i sa kakvim obrazloženjem

  – hoće li tamo da bude pravljen tržni centar na tom ćošku, možda?

 6. jovan kaže:

  Nemojte tako ljudi! Gradu su potrebne benzinske pumpe! Na potezu od Aleksandrova do Palica ih ima „samo“ 12, a to je, budimo realni, MALO

 7. Kertvaros kaže:

  U tom objektu je sve negde do kraja 50 – tih god. bila stacionirana i  konjicka milicija. Bili su uniformisani kao i svi ostali milicioneri s tim da su imali jahace cizme a sapke su im bile posebno pricvrscene ispod brade jednim koznim remnikom. Umesto pendreka nosili su sablje. Patrolirali su principjelno izvan grada, obilazili su manja naselja i usamljene salase. Skitnice, lopovi-pilicari i uopste svi koji su se klonili naseljenih mesta i dnevne svetlosti su bili njihova glavna klijentela.

 8. njamb kaže:

  @ benzinac

  pumpa Look oil MORALA je već davno biti zatvorena i izseljena sa ove lokacije jer nema nikakvu teh.dok.pa prema tome ni upotrebnu dozvolu

  plac je Komgrad prodao prema zvaničnim informacijama Look oilu za 700.000 eura tada kada je od nadležnih u ministarstvu prostornog planiranja imao garanciju da će oni urediti neregularne investitorske odnose i to ozakoniti nekim dopisom. dopis postoji u Zavodu tvrde dobro upoznati sa investicijom.

  to podrazumeva da nema nikakve licitacije obzirom da je zemljište u vlasništvu AD Komgrad prodato drugom pravnom subjektu

  u ovoj mahinaciji spominju se visoko pozicionirani dužnosnici MZŽS a sve to je takođe proverljivo.

 9. ivsa kaže:

  Bogami bas tako

 10. Andrija kaže:

  Duynosnici MZŽS?! Ma jooook…….. 😡

 11. novosađanin kaže:

  Pumpa i pare su rešene u jednom danu i jednim udarcem.

  Blok C3 je postao gr. zemljište za Luk oilovu pumpu protivno odluci Skupštine iz Generalnog plana samo zato jer je glavni građevinac Srbije poslao svom ordonansu u Zavodu za urb. dopis u kome se oglasio nadležnim za rešavanje ovog pitanja.

  Da li je to koštalo investitora 1 ili 2 to on i oni znaju.

  Da nikoga zbog toga neće zaboleti glava to je vrlo lako zaključiti po dosadašnjoj praksi.

  Opozicija optužuje i najavljuje krivične prijave. Bojim se slaba vajda. Ovde se sudi ciganima, onima kradu šumu zbog ogrevnog drveta i sitnim narko korisnicima. onima koji šmrču skupi i kvalitetni kokain u Beogradu niko ne sme ni da priupita

  Evo demantija koji nisu verovali u priču o benz, stanici. Predsednik komisije za planove grada Subotice sigurno se pitao. Verujem da je znao pravi odgovor. On već dugo sve najbolje zna. Zato ga sve i pitaju. I tu i u prestonici.!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 53 = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: