Ruska vakcina stigla u Suboticu

U Suboticu je jutros stiglo 250 doza vakcine „Sputnjik V“. Iz Doma zdravlja poručuju da je cepivo ruskog proizvođača namenjeno zdravstvenim radnicima, čija je vakcinacija započela danas na centralnom punktu u Novoj opštini. Počev od ranih jutarnjih časova redom su dolazili zaposleni u Opštoj bolnici, Domu zdravlja, apotekama, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, a vakcinacija će se nastaviti i tokom sutrašnjeg dana. Na punktu smo zatekli i glavnog tehničara Službe hitne medicinske pomoći, koji kaže da se sada oseća bezbednije.

Prvu dozu „Sputnjika V“ primila je i Dijana Jurčević, zaposlena u Stomatološkoj službi.

E-uprava nije davala termine građanima za četvrtak i petak, pa će vakcinalni punkt dva dana raditi isključivo sa zdravstvenim radnicima, dodaju iz Doma zdravlja.

Juče je stiglo i 330 doza „Fajzer-Bionteka“ koje će u najvećoj meri biti utrošene za revakcinaciju.

Vakcina „Sinofarm“ u Suboticu dolazi i dalje u manjim kontigentima, njom je tokom ove nedelje vakcinisano oko 500 građana, što onih koji su pozvani na punkt, što štićenika domova za stare i zdravstvenih radnika.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Kolompar. Gustika kaže:

  A kada ce ovaj ruski pelcer dobiti zasticenici kazneno popravne kuce. jer brinem za moja dva brata da se tamo ne zarazidu dok ne izidjedu.

 2. Croat kaže:

  Gusti ajd sta se sekiras ostalih sestoro su su na slobodi.

 3. Someone kaže:

  Dobra vest. Nadamo se da će se smanjiti br.zaraženih i da se vratimo normalnom životu. Dugo ovo sve traje. Ljudi već pucaju po šavovima.

 4. Anonimni kaže:

  Čak 250… Javite se kad bude barem 2500…

 5. Čitka kaže:

  I ako ste dobili tako malo i to dobivaju medicinsko osoblja a ovom ludom narodu dobro je što netreba medicinsko osoblja nemam ništa protiv medicinskog osoblja a zašto nisu davali ove što već ima državno jel vi imate savesti

OSTAVITE KOMENTAR