Ruski državljanin na meti kriminalaca

Pripadnici policije uhapsili su sedmočlanu kriminalnu grupu iz Srbije osumnjičenu za pokušaj ubistva državljanina Rusije na Kipru prošle godine, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Kako je saopšteno, ta kriminalna grupa je 30. maja 2011. godine na Kipru pokušala ubistvo ruskog državljanina, tako što su daljinskim putem aktivirali prethodno postavljenu eksplozivnu napravu.

 

Uhapšeni su R. P. (57) iz Kelebije, Ž. T. (56) iz Novog Sada, R. M. (46) iz Topole, P. Đ. (45) iz Subotice, G. R. (59) iz Sombora, i Beograđani D. O. (60) i J. R. (57).

 

Oni su osumnjičeni za pokušaje teških ubistava, zločinačko udruživanje, razbojništva, izrađivanje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

U saopštenju se navodi da su meta napada te kriminalne grupe bili autoprevoznici koji su prevozili vrednu robu iz Srbije za Rusiju, preko Rumunije i Ukrajine.

 

Prilikom pretresa stanova, kuća i ostalih prostorija osumnjičenih, nađene su ručne bombe, automatska puška, pištolj, municija, specijalizovane naprave za daljinsko upravljanje za onemogućavanje motornih vozila.

 

Akciju hapšenja izveli su pripadnici beogradske policije, Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i više policijskih uprava na teritoriji Srbije i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

 

BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR