Ruski oligarh vlasnik Mlekare?

Pokret Dveri zatražio je danas da se ispita privatizacija kompanija koje je u Srbiji kupio investicioni fond Salford, izrazivši sumnju da su te firme kupovane novcem ruskog tajkuna Borisa Berzovskog.

 

Kako se navodi u saopštenju Dveri, „u smutnim vremenima srpske tranzicije, preduzeća u Srbiji je kupovao je i Boris Berezovski, ruski oligarh i lice sa poternice, koji je osuđen u Rusiji zbog kriminalnih radnji“.

 

„Novcem opljačkanim u Jeljcinovoj Rusiji, Berezovski je, preko Denjub fud grupe (ranije investicionog fonda Salford) postao vlasnik firmi ‘Knjaz Miloš’, Bambi Banat i pet srpskih mlekara „, naveo je taj pokret.

 

Dveri su apelovale na nadležne organe da se i njegova imovina i poslovanje u Srbiji nađe pred zakonom, jer se Berezovski „dovodi u vezu sa ogromnom pljačkom ruskih nacionalnih dobara, učešćem u brojnim kriminalnim radnjama, ubistvima, pa i terorističkim aktima“.

 

Investicioni fond “Salford”, vlasnik je i Mlekare SuboticaKOMENTARI

 1. dveri kaže:

  Dveri, i oni se pitaju ? svasta.

 2. jerzsa kaže:

  Juh, sto su ovi Zveri pametni. Stvarno me iznenadjuje. A i to da su oni posteni boli glava. A sta uopste hoce bre, ma manji su od makovog zrna, ima ih saka jada.

 3. Doors kaže:

  Dveri, zatvorite vrata, mlogo je promaja!

 4. mister kaže:

  Dveri, sad vec zastupaju interese Rusije!! Dvari, smesni izgubljeni momci!

 5. jasso kaže:

  Vi iz takozvanih Dveri niste mi jasni,sta se sad bunite kad je vas voljeni predsednik,a tada predsednik stranke koju ste a i sada jos podrzavate,izjavio da ne bi imao nista protiv da Srbija bude jedna od Ruskih gubernija,a zasto vam onda smeta ako je neko od rusa ulozio pare kod nas…?

 6. ss kaže:

  Ne daj bože da se mlekara Subotica promeni! Neka sve ostaje kako jeste, samo da se zatvore  Imlerk stark bambi i ostale fabrike u Beogradu!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 29 = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: