Rusko-britanski plesni par član klizačkog kluba

Perspektivni plesni par u umetničkom klizanju Demid Rokachev i Kate-Louise Bagnall su novi članovi klizačkog kluba „Spartak“ iz Subotice. Zahvaljujući Sari Seitz koja ih je prezentovala subotičkom klubu, predsednik subotičkog klizačkog kluba Jovan Rogić potpisao je ugovor na tri godine sa Demidom i Kate-Louise.

 

Ovaj mladi par već tri meseca zajedno trenira u Lionu-Francuska, kod poznatog trenera Muriel Boucher-Zazoui i odlučili su da potpišu ugovor sa subotičkim klubom. Nihov cilj je da kližu za Srbiju na velikim takmičenjima i time doprinesu razvoju ove grane umetničkog klizanja (ICE DANCE) u Srbiji, koja trenutno nema takmičara u ovoj kategoriji.

 

Mali broj ljudi koji se našao na Gradskom klizalištu u sredu u 15h , kada je termin treninga klizača Spartaka mogao je da uživa u njihovom plesu.

 

Nažalost loše stanje leda i velika količina vode na ledenoj ploči posle kiše onemogućila ih je da pokažu i one najatraktivnije elemente iz svoga sastava. Nadamo se da ćemo nakon obećanja Grada da će Gradsko klizalište biti pokriveno ovog proleća, moći zaista da uživamo u njihovom programu, kao i u programu naših mladih takmičara.

 

Demid Rokačev je Rus rođen 1991 .godine u Rostov-na-Donu, zadnje dve godine je nastupao za Švajcarsku sa partnerkom Victoriom Bausback, sa kojom je 2011. i 2012. godine bio juniorski državni prvak Švajcarske i bio 25. na Svetskom juniorskom prvenstvu.

 

Njegova nova plesna partnerka je osamnaestogodišnja Britanka Kate-Louise Bagnall, koja je bila deo sinhronog klizačkog tima koji 2006. i 2007. godine osvojio Prvenstvo Britanije u sinhronom klizanju i učestvovao na Evropskom prvenstvu u Moskvi. Klizala je 5 godina u paru sa Roy Shanahan-om i sa njim osvojila 2. mesto na na nacionalnom Britanskom prvenstvu za juniore u plesnim parovima.

 KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Zatečena sam…

  Toliko je pozitivno da prosto zvuči neverovatno.

  Da li neko zna kada će opet da kližu u Subotici? 

 2. sabonikis kaže:

  I ja sam zatecena,i meni zvuci neverovatno da jedan grad koji ulaze manje od minimuma u svoje klizace i hokejase,placa nekoga iz inostranstva.A u drugu ruku ako je ovaj klizacki par toliko dobar i perspektivan,zasto trosi svoje najbolje godine  u gradu koji dva meseca ima led???

 3. Pročitaj vest, pa reci hop kaže:

  Zašto mislite da ih neko plaća? Sabonikis, pročitajte ponovo vest!

         Par trenira u Francuskoj i želja im je da nastupaju u Evropi, jedan od načina je da kližu za Srbiju, koja nema plesne parove. Nigde ne piše da ih bilo Grad bilo KK Spartak plaća. Oni se samo finansiraju, pomažu im roditelji, kao što mi finansiramo našu decu. Ako ste pročitali vest do kraja, a ne samo naslov videćete i da su oni u juniorskoj kategoriji imali lepe rezultate. Sada treniraju zajedno. Subotica od njihovog dolaska ima može imati samo koristi, povremeno će dolaziti i učiti naše klizače, pokazati im nešto novo, a gde god naprave uspeh, pisaće da su članovi klizačkog kluba Spartak iz Subotice.

  Iskreno  se nadam da će njihovo potpisivanje za subotički klub doprineti da se i Grad zainteresuje za klizače i ljubitelje klizanja i napokon pokriti Gradsko klizalište i time omogućiti da naša deca imaju više uslova za treniranje.

      I vest je zaista pozitivna.

 4. Pročitaj vest, pa reci hop kaže:

          Za one koji vole klizanje, podsetnik, ove nedelje počinje Evropsko prvenstvo u umetničkom klizanju u Zagrebu. Nadamo se da će i ovaj par sledeće godine moći da nas predstavlja na jednom takvom prestižnom takmičenju. Na taj način bi promovisali i sebe i Državu Srbiju koju zastupaju i Grad Suboticu i Klizački Klub „Spartak“ čiji su članovi. 

           A buduće uspehe ovog para i uspehe mladih subotičkih klizača i klizačica možete pratiti preko sledećeg linka http://www.klizackiklubspartak.com

   

OSTAVITE KOMENTAR

+ 23 = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: