Rvači Spartaka iz Subotice šampioni Srbije

Rvači subotičkog Spartaka novi su šampioni Srbije u ekipnoj konkurenciji.

Na završnici domaćeg prvenstva koje je održano u Subotici rvači Spartaka osvojili su 128 bodova, sedam više od drugoplasiranog Proletera iz Zrenjanina, dok je treće mesto zauzeo beogradski Radnički sa 99 bodova.

Bio je ovo 91. državni šampionat, a učestvovalo je 140 rvača u 10 kategorija, a ujedno su se borili i za mesto u reprezentaciji.

Državni prvaci po kategorijama su: Sabolč Lošonc, Potisje Kanjiža (55 kg), Kristijan Gazdag, Potisje Kanjiža (60 kg), Perica Dimitrijević, Spartak (63 kg), Sebastijan Nađ, Spartak (67 kg), Aleksa Erski, Partizan (72 kg), Ali Arlsan, Spartak (77 kg), Branko Kovačević, Radnički (82 kg), Uroš Kristin, Spartak (87 kg), Bence Almaši, Senta (97 kg), i Nemanja Pavlović, Novi Sad (130 kg).

„Bilo je zadovoljstvo prisustvovati ovakvom takmičenju, a posebno me raduje kada vidim koliko se svi rvači trudili da postignu uspeh, da pomere sopstvene granice i pokažu da jedino pristaju na pobedu. Imali smo priliku da doživimo prezentaciju energije, snage, tehnike, izdržljivosti, ali i rvačke mudrosti i smirenosti“, rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Divno je videti koliku želju svi imali svi rvači da budu deo reprezentacije, dodao je prvi čovek Saveza.
„Očigledan je i značajan napredak kvaliteta rvanja u Srbiji“ to je rezultat ulaganja u uslove za treniranje, klubove, trenere i rvače. Srbija ima mnogo razloga da bude ponosna na izuzetne rvače koji su joj doneli olimpijske, svetske i evropske medalje, a Rvčki savez Srbije je ponosan što rvanje postaje sve cenjenije i popularnije, naročito među decom“.

Trajković je konstatovao je da će kruna njihovog velikog rada biti organizacija Svetskog prvenstva za seniore kome će Beograd biti domaćin od 10. do 18. septembra.
„Verujem da je došlo vreme rvanja i da nas u budućnosti očekuju još veći i značajniji uspesi. U ime Rvačkog saveza Srbije želim da čestitam najboljim rvačima, osvajačima medalja, kao i svim učesnicima i da se zahvalim celom timu na odličnoj organizaciji prvenstva“, zaključio je Trajković.

 

RTVKOMENTARI

  1. Vlada kaže:

    Bravo, cestitam!

  2. Adrijana kaže:

    Bravo za rvače!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 66 = 72

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: