S.T. iz Subotice stradao u požaru

U požaru je stradao 22-godišnji S. T. iz Subotice, štićenik Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.  Požar je izbio juče oko 14:30 sati, saopštio je najpre MUP, a potvrdio direktor te ustanove Zoran Arbutina.

S.T. je u trenutku nesreće bio sam u četvorokrevetnoj sobi i najverovatnije se ugušio od dima. Uzrok požara zasada nije poznat, ali se pretpostavlja da je mladić sam zapalio vatru.

Požar su počeli da gase zaposleni, a veoma brzo je pristiglo i 15 vatrogasaca sa šest vozila.

Kako „Dnevnik“ nezvanično saznaje, S. T. je rodom iz Subotice, dugo je stanar u Domu u Veterniku u statusu slobodnjaka i po svemu sudeći je bio sam u prostoriji kad je vatra izbila. Istraga će utvrditi kako je došlo do tragičnog požara, a između ostalog, obavezno će se ispitati se da li je bilo propusta u proceduri zaposlenih. Po prvim podacima s uviđaja, požar je po svoj prilici izazvan otvorenim plamenom, ali tek treba da se utvrde detalji ze tragedije.

Interesantno je da su samo sat pre izbijanja požara, oko 13 časova, zaposleni u Domu polagali testove iz protivožarne zaštite.

pozar

Prema rečima direktora Doma Zorana Arbutine, paviljon u kojem se dogodila nesreća služi za smeštaj najfunkcionalnijih štićenika. Cimeri koji sa S. T. dele sobu, u trenutku izbijanja požara bili su na poslovima koje u okviru doma svakodnevno obavljaju.

– Reč je o sobi veličine 16-17 metara kvadratnih, a kako je vatra buknula i šta se sve dešavalo, u ovom trenutku zaista ne znamo – rekao je Arbutina.

Odmah pošto je požar primećen, radnici Doma su sa opremom kojom su raspolagali počeli da ga gase. U rekordno kratkom roku stiglo je i šest vozila sa 15 vatrogasaca novosadske Uprave za vanredne situacije.

Pozar-u-Domu-za-decu-i-omla_620x0

 

Dnevnik, Tanjug, 021.rsKOMENTARI

  1. Mihaly kaže:

    To sto su polagali testove ne znaci nista kapiram da 99%njih ne zna nista o protivpozarnoj zastiti. Sto je porazavajuce. Ti testovi se rade da svi poloze pa gde to ima valjda je bitan ljudski zivot. 99% nji bi puklo taj test

  2. Pajo kaže:

    Ma nije istina i ja sam polozio taj test i to na drugi pokusaj istina vec sam na prvom imao odgovor to jest instruktor je govorio odgovor!

OSTAVITE KOMENTAR