Sa gradilišta u junu

Novi dom učenika srednjih škola počeo je da se gradi u martu, u Harambašićevoj ulici u dvorišti već postojećeg doma. Prethodnih godina smo bili svedoci rekonstrukcije domova po Subotici što studentskih što srednjoškolskih, ali je ovo prvi dom koji će biti izgrađen posle više od dve decenije. Radi se o objektu sa podrumom, prizemljem, dva sprata i potkrovljem. Investitor je Fond za kapitalna ulaganja a izvođač radova Yumol.

Slika

Slika

Na Prozivci, trenutno jedino aktivno gradilište je ono u Blaška Rajića koje sprovodi DG company i ono je većem delu zavoreno. Nije zatvoren samo čeoni deo koji čeka montiranje "staklene fasade". Izidani su svi spratovi, postavljena stolarija a trenutno se montiraju ograde na balkonima. Postavljene su kompletne instalacije (vodovodne, električne i grejanje) što je omogućilo radnicima da izmalterišu prostorije stanova i hodnika. Što se tiče unutrašnjih radova, trenutno se postavljaju pločice u stanovima.

Slika

Slika

Zatvaranje objekta u Tolstojevoj preko puta Nepkera
Slika

Nova lamela u Zrnijskog i Frankopana izašla iznad ograde
Slika

Kod Majšanskoh mosta sa strane bliže gradu u toku je rekonstrukcija objekta.

Slika

Slika

Na Severnom bulevaru…
SlikaKOMENTARI

  1. mare kaže:

    Treba nam jos jedan studentski dom.

  2. ReXXXona Non Grata kaže:

    U oba studentska doma ima ukupno 765 mesta. 90tih je regularno deljeno oko 450 kreveta, a oko 300 mesta su isli na "diskreciju". Razlika izmedju tog vremena i sada je sto je umesto SPS-a studentski centar preuzeo njihov republicki koalicioni partner LSV (to su oni koji u pokrajini imaju vise direktora nego glasova, a kako kazu nizasta se ne pitaju :) )… Kada se zavrsi konkurs u septembru nek neko proveri koliko je konkurisalo studenata sa Ekonomije, gradjevine i VTS i razocarace se kad vidi da je broj konkurisalih manjih od trenutnog kapaciteta u oba studentska doma tako da je svaki "novoizgradjeni" studentski dom pljacka gradjana Subotice .

  3. adkersu kaže:

    Ne gradi se studentski dom već dom za srednjoškolce. Razlika je prilično velika. Postojeći dom za srednjoškolce je kapacitetom premali već nekoliko godina. Proverite.

OSTAVITE KOMENTAR

63 + = 71

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: