Sa korona testom u bolnicu

Pacijenti koji treba duže ili kraće vreme da se leče u subotičkoj Opštoj bolnici moraju da obave testiranje na korona virus – izjavio je dr Bojan Bagi, anesteziolog u bolnici.

Test je validan nekoliko dana. Pred svaku planiranu intervenciju pacijent treba da ode kod svog lekara opšte prakse gde će dobiti uput za bolnicu i uputiće ga na uzimanje brisa u za to određenu ambulantu – rekao je u izjavi za Subotički mađarski radio dr Bojan Bagi, anesteziolog u Opštoj bolnici i predsednik udruženja Lekara i stomatologa Mađara u Vojvodini. Dodaje: na rezultate se čeka oko tri dana. Za to vreme preporučuje se da pacijent boravi u kući i ima što manje kontakata kako ne bi zarazio druge.

„Hitni slučajevi će naravno biti primljeni u bolnicu, ni jedna intervencija neće biti odložena jer neko nema test na Kovid -19. Oni će biti testirani na odeljenju hitnog prijema i bez odlaganja primljeni u bolnicu, i biće urađena intervencija koja je od životne važnosti ili je neodložna.”

RTV PannonKOMENTARI

 1. Caru carevo kaže:

  Teorija i praksa. Teoriju čitamo u vestima, a sa praksom (stvarnošću) se susrećemo kada pokušamo da se lečimo.

 2. avet kaže:

  “Dodaje: na rezultate se čeka oko tri dana. Za to vreme preporučuje se da pacijent boravi u kući i ima što manje kontakata kako ne bi zarazio druge.”

  Nisam ni doktor ni novinar, ali valjda baš malo drugačije:
  Pretpostavka je da pacijent nema koronu i da treba da boravi u svojoj kući i da ima što manje kontakata da se za ta 3 dana dok ne stignu rezultati brisa i dok ne uđe u bolnicu ni slučajno ne bi zarazio koronom i uneo virus korone u bolnicu.
  Ukoliko je njegov test pozitivan i pacijent već ima koronu, neće ga ni primiti na odeljenje gde je trebao da ide, odložiće to lečenje i boravak, a kao prvo će započeti tretman-lečenje protiv korone.
  Ili možda grešim?

 3. Prevara kaže:

  Laz. Zenu probadalo u grudima, ne izdrzivi bol i ima rak pluca, pozivom hitne pomoci receno nam da ne mogu izaci jer nije testirana, to je mozda korona. Trpela je 4h bolove dok nisu obavili preglede u kovid ambulanti a tamo ne mogu nista.

 4. Amelia kaže:

  I dok budu gotovi rezultati, umres….

 5. Pera kaže:

  Zvanična medicina ne leči. U tome je kvaka.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 7 =