Sabolč Sabolčki: Banja u Pačiru ponovo prima posetioce

Lekovita banja sa termalnom vodom u Pačiru je ponovo otvorena za posetioce. Radi svakog dana od 11 do 19 sati, u poslednja dva sata ulaznice koštaju pola cene, koja je i inače povoljna.

Predsednik saveta mesne zajednice Pačir Sabolč Sabolčki je rekao da je banja zbog epidemiološke situacije bila zatvorena između 15. marta i 15. juna prošle godine. To vreme su iskoristili za razne intervencije. Obnovljeno je pročelje i povećani kapaciteti garderobe za 50 odsto.

Tokom leta su – verovatno zbog zatvorenih granica – u banju dolazili posetioci iz svih krajeva Srbije. Zbog propisa su mogli primiti samo 600 gostiju istovremeno. Potom je banja opet bila zatvorena u decembru i otvorena 11. januara. Radi svakog dana od 11 do 19 sati, posetiocima su na raspolaganju dva bazena, jedan sa vodom od 32, i jedan sa 34 stepeni. Ulaznice koštaju 350 dinara, a za mlađe od 14 godina 200 dinara, dok se u poslednja dva sata ulaznice naplaćuju po pola cene. Banja funkcioniše u skladu sa epidemiološkim propisima, naglasio je Sabolčki.

Lekovita voda banje u Pačiru se preporučuje za mnoge bolesti, pre svega kožne bolesti i bolove u zglobovima. Termalna voda dolazi iz dubine sa 72 stepena i hladi se u bazenima do 34, odnosno 32 stepena. Sadrži 22 grama soli po litri. Teritorija banje je uređena da bi posetiocima bilo prijatno. Mogu se poslužiti hladnim i toplim pićima, a ima i prženog krompira, palačinki i mekike, rekao je Sabolčki.

Vajma.info



KOMENTARI

 1. Indijanac kaže:

  U toj banji voda toliko odvratno smrdi na pokvarena jaja, muckove, da je preporucljivo staviti na lice vojnicku gas masku. Ali, ono sto je pozitivno iz svega toga je da sa stavljenom gas maskom na licu ste u potpunosti zasticeni od Kovid-19. A mislim da ni virus nece jedno nedelju dana da vas napadne jer i njemu bude muka od mirisa, a nekoliko dana treba vremena da izcezne taj specifican miris termalne vode sa tela kupaca.

 2. Pablo kaže:

  @indijanac
  Ti si baš neka budala, pokvarena jaja su sumpor.

 3. Gorica Stojković kaže:

  Koliko košta ulaznica na bazen

 4. Vera Radosevic kaže:

  Najbolja banja

 5. Indijanac kaže:

  @Gorica Stojković
  “u poslednja dva sata ulaznice koštaju pola cene, koja je i inače povoljna.”
  A inace potpuno isto kosta kada koristite bazen, kao i kad koristite oba bazena, ista je cena.

OSTAVITE KOMENTAR