Sadnja duž biciklističke staze

Započeta je sadnja biljaka duž biciklističke staze koja se gradi na istočnoj obali jezera Palić i biće zasađena drva koja već imaju formiranu krošnju – obelodanila je za Pannon RTV Marta Dobo, direktorka Javnog preduzeća „Palić-Ludaš”:

„Odgovornost izvođača je da osigura da ovo drveće preživi toplo leto koje pred nama. Sadnja ostalih grmova takođe napreduje dobrom dinamikom. U slučaju jezera Palić, možemo reći da će ovaj posao, ako ne sto posto, onda 85 odsto, sigurno biti završen do kraja marta” – kaže Dobo.

Radovi se odvijaju u okviru projekta „Ecolacus”, koji finansira nemačka banka KFW.

U okviru projekta, kanalizaciona mreža na Paliću proširena u dužini od 22 kilometra, a formirana je i zaštitna zona oko jezera, široka 20 metara.

Pannon RTV


KOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Ta staza oko jezera ce mozda biti najbolja investicija grada u zadnjih 30 godina. Plus zatvoreni bazen . Doduse to i nije bas njihova investicija kao ni sinagoga i … Sad kad razmislim a zasto mi placamo lokalnu samoupravu, uvodii sam kanalizaciju gas menjao brojila i sve sam vise nego posteno platio. Od njih sam imao samo papirologiju , cekanje da se smiluju i takse. Sta oni ustvari rade a da ih ne placamo za svaku uslugu? Kao sto vidimo ne stite staro jezgro, ruse i dozvoljavaju da se svirka po fasadama. Cak ni tu ulogu nemaju. treba ukinuti i zavod za zastitu i urbaniste. Demokratija nek radi ko sta hoce.

 2. Milos kaže:

  Samo nemojte ovo kazati onom preduzetniku sa obilaznog puta jer ce i ove drvece da posece i ponovo ce spaliti garazu onom jadnom inspektoru. Inace svaka cast za ovo, treba grad mnogo vise drveca sa sadi i da sacuva vec postojece.

 3. Kile kaže:

  Samo automobile strogo onemogućiti da mogu da koriste stazu. Na izrađenom delu je koriste i brzo će je uništiti.
  Upućujem dobronameran apel, bez kritike bilo koga.

 4. Пишта Шомођи kaže:

  Vrag smi tirat bicigle tudan kad svaki salaš ima barem 5-6 vašaka, a nijedan nije zavezan, a nema ni klečku da bicikloš mož pobić.

 5. Travka al zanosna kaže:

  Ocel imat i zaustavnu traku sa parkingom i wc. el se mora u kukuruze.

OSTAVITE KOMENTAR