Sagmajster deseti posle tri etape

Motociklista iz Srbije Gabor Sagmajster zauzima deseto mesto u generalnom plasmanu posle tri etape na Abu Dabi reliju koji se boduje za Šampionat sveta. Prvi je i dalje Britanac Sem Sanderlend, dok u konkurenciji automobilista vodi Španac Nani Roma sa „Minijem“.

 

U trećoj etapi dugoj 284 kilometra Gabor Sagmajster osvojio je odlično 11. mesto. Najbrži motociklista bio je Poljak Jakub Pržigonski (KTM), koji je ostvario vreme 3 sata, 37 minuta, 16 sekundi. Gonkalveš je kasnio za njim minut 56 sekundi, dok je treći bio Mark Koma (+2,56).

 

– Veoma sam zadovoljan. Očigledno je učešće na Dakar reliju dorpinelo da vozim sve brže po dinama. Prošle godine sam bio dvadeseti, sad ću pokušati da se umešam među deset najboljih motociklista. Hvala mojim sponzorima “Euro petrolu” i “Euro gasu”, Ministartsvu omladine i sporta Srbije, Vladi vojvođanske Skupštine, Moto savezu Srbije i svima koji su mi pomogli da ponovo dođem na Svetsko prvenstvo – naglasio je Gabor Sagmajster.

 

Čuveni francuski as Žan Luj Šleser osvojio je treću etapu među automobilistima (3:35,34) ispred Kšištofa Holovšica (Mini) i Nanija Rome (Mini). Abu Dabi reli vozhi se još dva dana.

 

RTSKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR