Sagmajster i Dakar – runda 4

Dakar reli počeo je u Mar del Plati, poznatom argentinskom letovalištu na obali Atlantika, a među 465 posada takmiči se i motociklista iz Gabor Sagmajster. Naš predstavnik četvrti put voziće Dakar reli. Do sada je tri puta stizao do cilja: 59. mesto (2010), 61. mesto (2011) i 89. mesto (2009).

„Bio sam prijavljen i za Dakar reli 2008. godine, ali je takmičenje tada otkazano zbog pretnji terorista u Africi. Neposredno pred start u Lisabonu rekli su nam da se vratimo kući. Nakon toga organizatori su odlučili da Dakar reli premeste u Južnu Ameriku, što je bio pravi potez. Ovde vlada posebna atmosfera i veliko interesovanje publike“, istakao je Gabor Sagmajster ekskluzivno za sajt RTS-a.

 

Ove sezone reli karavan posetiće Argentinu, Čile i premijerno Peru. Predviđeno je 14 etapa sa jednim danom odmora u Kopijapu 8.januara. Cilj takmičenja je u Limi 15.januara. Prošlogodišnji pobednici Naser Al Atija (automobili), Mark Koma (motori), Vladimir Čagin (kamioni) i Alehandro Patroneli (kvadovi) imaće težak posao da odbrane tron.

motorblog.rs

„Znam da bi ljubitelji sporta u našoj zemlji voleli da se borim za vrh, ali to je nerealno. Samo fabrički vozači mogu da pobede, jer iza njih stoje proizvođači motora i višemilionski budžet. Sa uloženih 90 hiljada evra i iskustvom koje imam, boriću se da uđem među 50 najboljih. Ipak, glavni cilj je završiti Dakar reli, jer ne zaboravite da više od pola takmičara odustane svake godine“, naglasio je as iz Subotice.

 

U nedelju je u centru Mar del Plate održan ceremonijalni start. Publika je imala priliku da pozdravi sve takmičare. Već 1. januara vozi se 856 kilometara do Santa Roze de la Pampe, specijalni ispit dug je 60 kilometara.

 

„Koristim priliku da svim posetiocima vašeg sajta čestitam Novu godinu i poželim uspeha u 2012. Ja sam u ponoć već bio u krevetu, jer smo u 5 sati ujutro već bili na startnoj rampi. Kreće ludnica… „, dodao je Gabor Sagmajster.

 

Na predstavljanju

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR