Sagmajster pregrmeo peti dan

Francuzi David Kaste i Olivije Pan na Jamahinim motociklima obeležili su petu etapu na Dakar reliju 2013. Kaste je etapu između Arekipe u Peruu i Arike u Čileu (411 km, specijal 136 km) prešao u vremenu od 1:39:42 sata, a iza njega su bili zemljak Pan (+1:09 minuta) i Španac Huan Pedrero na KTM-u sa 2:58 minuta viška.

 

Jedini predstavnik Srbije Gabor Sagmajster takođe na KTM-u „upisao“ je 83. vreme sa „viškom“ od 58:21 minuta. Pobednik četvrte etape Đoan Bareda Bort imao je zaostatak od čak 3:00:03 sata.

 

– Srećan sam što sam stigao do cilja. Bilo je ozbiljno naporno, iako smo imali samo 172 kilometra, brzinskog ispita. Ali, kada god je tako „kratak“ uvek se dobro namučimo, da dođemo do cilja. Prvih 4o kilometara vozili smo po freš-freš podlozi, to je nasličnije našoj beloj krečnjačkoj prašini, koja kada se podigne, bukvalno se ne vidi kuda idete. Na trenutke sve je podsećalo na Fijambalu i La Riohu, a one u meni ne bude baš lepe uspomene. Zboga toga je bilo žestokih padova motociklista bukvalno jedni preko drugih. Jednostavno se ne vidi ništa, praktično vozimo na slepo, odjenom udrac i pravo preko volana. Pao sam jedno dva ili tri puta, na sreću bez posledica, malo sam opekao nogu na auspuh, ali nije strašno. Ponavljam, najvažnije je da sam stigao do cilja, jer sam pored akcije na stazi, stalno imao u glavi i pritisak, samo da završim peti famozni dan – rekao je Sagmajster za portal Plumrace.com.

 

Posle petog dana vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je Pan (11:51:29 sati), na drugom mestu je Kaste (+1:15 minuta), a na trećem Despre sa 6:07 minuta viška. Sagmajster trenutno zauzima 70. mesto sa zaostatkom od 3:44:59 sata. Današnje takmičenje počeo je kao 74. vozač.

 

Naredna, šesta etapa biće vožena u četvrtak od Arike do Kalame (767 km, specijal 454 km), a reli će biti završen 20. januara u Santijagu u Čileu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

16 + = 20

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: