Sagmajster: Prva specijala je bila totalno luda

Kasno sinoć u Argentini je okončana 10. etapa Dakar relija koji je ove godine ugostila i Bolivija i Paragvaj. Vožena je od Čilečite do San Huana a bila je dugačka 751 kilometar dok je specijal, koji se i boduje za plasman, iznosio 449 kilometara. Naš Gabor Sagmajster je i ovaj put uspeo da se domogne cilja i ostvari najbolji plasman na ovogodišnjem izdanju. On je bio 60. sa dva sata zaostatka za pobednikom Huanom Baredom. I ova etapa se odlikovala izuzetno zahtevnom rutom koja dokazuje da je Dakar 2017 najteži od kada se vozi u Južnoj Americi. Zadovoljan je bio i Sagmajster koji je sada veoma blizu svog cilja a to je da završi trku. U izjavi za RTV opisao nam je jučerašnju etapu:

“Prva specijala je bila totalno luda imali smo osam kontrolnih tačaka koje smo vrlo teško nalazili. I ja ali i ostali takmičari. Ko je bio srećniji taj je danas napravio dobar rezultat, tako i ja. Ne znam na kojem sam mestu ali osećam da sam napravio dobar rezultat. Bilo je puno peska i staza je bila teška a to su situacije u kojima ja dolazim do izražaja zato što sam mnogo spreman i fizički i psihički mogu svaki napor da podnesem i nisam zahtevan. Samo daj vodu i da otkopčam jaknu i mogu da idem kolko hoćeš. Tri dana ako treba.”

Gabor-Sagmajster

Gabor u nastavak relija ulazi kao 78. u generalnom plasmanu, dok u svojoj kategoriji G2 – 2 zauzima 22. mesto. U konkurenciji motociklista i juče je najbolji bio Huan Bareda a vodeći u generalnom plasmanu je i dalje Sem Sanderlend. Kod automobilista, dve etape pre kraja relija, vodi Stefen Peterhansel. Sergej Kariakin je nabolje plasirani kvadista, Ravil Maganov bagista dok je kod kamiona vodeći tim kamaz – Master sa Nikolajem Eduardom na čelu.

Danas je na programu 11. etapa koja će kao i prethodne dve biti vožena u Argentini. Start je u San Huanu a cilj u Rio Kuartu. Dugačka je 754 kilometara od kojih se boduje 292. Reli se završava sutra a cilj je u Buenos Airesu.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR