Sagmajster šesti put na Dakar reliju

Višestruki šampion Srbije u motokrosu Gabor Sagmajster šesti put će učestvovati na Dakar Reliju, koji će startovati 5. januara u Peruu a završiti dve nedelje kasnije u Čileu.

Sagmajster je obećao da će se sa svojim KTM motociklom od 450 kubika progurati u sami vrh.

 

“Polazim na svoj šesti Dakar Reli, a mogu reći da sam potpuno pripremljen i jedva čekam da reli krene. Voziću svoj prošlogodišnji KTM motocikl od 450 kubika i nadam se dobrom plasmanu”, rekao je Sagmajster.

 

Da bi srpski predstavnik na toj maratonskoj trci po etapama bio spreman, pobrinuo se njegov dugogodišnji kondicioni trener Zoran Ivanović.

 

“Za ovako naporna takmičenja neophodna je odlična psiho fizička priprema, a moram da vas podsetim da Gabor na Dakar Reliju veliki broj kilometara prevaljuje stojeći na motoru, pa smo radili na pojačanju mišićne mase na delovima butine i bicepsa. Ipak, nešto je najvažnije, Gabor Sagmajster ima fanatičnu upornost koja je retkost kod mnogih sportista”, naglasio je Ivanović.

 

Podršku najboljem srpskom motociklisti dao je i Sagmajsterov sin Ričard koji je redovni učesnik šampionata Srbije u motokrosu. Sagmajster će poleteti u ponedeljak u podne za Madrid, gde će otići na proslavu Nove godine, odakle će krenuti za Peru.KOMENTARI

 1. janko kaže:

  smesan lik,dakar zbog dedovine :)!

 2. emanuel kaže:

  malko debo za sportaša koji ide na najtežu reli trku 😀 
  u svakom slučaju … sve najBolje !!

 3. Long Dong Silver kaže:

  Sa tim istim motociklom KTM 450 je prosle godine neslavno zavrsio…30 kg telesne mase manje… i eto te medju onima koji su ZAVRSILI trku!!!!

  A te price, tipa i ostalih 20-tak su imali identican kvar proslog relija…obesi macku o rep!

  Bdw…sve najbolje i zavrsi i odvozi trku do kraja!!!!

 4. Nebojsa kaže:

  AJMOOOO BREEEEE !!!! GAZI IH SVE !

OSTAVITE KOMENTAR