Sagmajster spreman za početak Dakar relija

Jedini predstavnik Srbije na 36. Dakar reliju biće Gabor Sagmajster. Motociklista iz Subotice priprema se za sedmo učešće na najtežem auto-moto takmičenju na svetu. Njegov KTM imaće startni broj 72.

 

gabor sagmajster– Motor se već nalazi na brodu koji putuje ka Buenos Ajresu. Utovaren je u francuskoj luci Avr krajem novembra i stiže u Južnu Ameriku 25. decembra. Mi putujemo za prestonicu Argentine 1. januara u sedam sati ujutro sa aerodroma “Nikola Tesla”. Stižemo 2. u Buenos Ajres, potom idemo u luku Zarate da preuzmemo motore i nakon toga selimo se u Rozario. U tom gradu, u kom je rođen čuveni fudbaler Barselone Leo Mesi,biće održan tehnički pregled, verifikacija i start relija – istakao je Gabor Sagmajster.

 

Dakar reli voziće se od 5. do 19. januara 2014. godine u Argentini, Boliviji i Čileu. Cilj je u mondenskom čileanskom letovalištu na obali Pacifika – Valparisu. Itinerer je dug 8.424 kilometra. dan odmora biće u Salti 11. januara.

 

– Motor mi je pripremio nemački mehaničar Kajzer Torsten. Nastavljam saradnju sa njim jer se pokazao kao vrhunski profesionalac. U ekipi sa mnom je ponovo iskusni Slovenac Miran Stanovnik. Biće u timu još nekoliko vozača iz Austrije, Mađarske, Nemačke i Slovenije i verujem da ćemo dobro funkcionisati.

 

Gabor Sagmajster je prošle godine bio 8. u klasi “maraton” i 61. u generalnom poretku. Njegov novi izazov na tlu Latinske Amerike podržali su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, grad Subotica, brojni sponzori i medijske kuće.

 

– Euro pertol i Euso gas su nastavili saradnju i ove godine sa mnom i na tome im hvala. Dugo smo zajedno i jasno je da sam se uvek maksimalno profesionalno odnosio prema sponzorima. Svim kompanijama koje prepoznaju Dakar reli kao mesto za promociju mogu da obećam kao i do sada, da ću dati sve od sebe. Ako motor izdrži i ja ću, budite uvereni – optimista je Sagmajster.

 

Gabor je tokom leta na jednoj međunarodnoj moto kros trci u Bosni i Hercegovini polomio ključnu kost, ali se oporavio i trenira punim intezitetom.

 

– Tri puta dnevnio treniram. Zoran Ivanović radi sa mnom na sticanju kondicije kao i prošle sezone. Mnogo su mi pomogli doktori i ljudi koji su bili uključeni u rehabilitaciju. Psihički sam potpuno spreman za ono što me čeka na Dakar reliju.KOMENTARI

  1. Vajt kaže:

    Nije on za moto sport ,naime trom je i robusnog je izgleda,šteta ga sponzorirati ,pa pogledajte na fotografiji izgleda kao "međed na velasipede" Badava su mu razni treneri pa i nemački kada sve ovo mu nisu rekli ,a zašto bi i rekli kada mogu uzeti novce za pripreme i servisiranje motora.A Europetol samo sanja da će na osnovu reklama biti glavni snadbevač dakar relija gorivom i mazivom ,da kada otvori benzinsku postaju u pustinjama dakar relija , to će biti sutra…

OSTAVITE KOMENTAR