Sajam cveća na Trgu slobode

U Subotici je danas počela tradicionalna izložba i vašar cveća „Garden Flora“.

Manifestacija koja se tradicionalno održava u centru grada okupila je ovoga puta 14 proizvođača iz Subotice i okolnih naselja. Globalno povećanje cena nije zaobišlo ni vašar cveća. Pre svega zbog skuplje proizvodnje cene su više za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, ističu prodavci. U skladu sa tim građani uglavnom kupuju jeftinije cveće.

Izvor: RTV (Kristijan Takač)

„Najviše kupuju u saksiji, ove manje za 100-150 dinara. Ima i onih građana koji kupuju skuplje i veće, sve zavisi ko koliko planira da potroši. Cene sa inače kreću od pomenutih 100 do 400 dinara“, kaže za RTV prodavac Agneš Berenji.

Za mnoge Subotičane „Garden Flora“ je manifestacija koju ne propuštaju, spremajući se za predstojeće verske praznike, ali za uređenje svojih dvorišta.

Izvor: RTV(Kristijan Takač)

„Najviše mi se dopada sama lokacija. Gradska kuća, cveće, šta je lepše od toga. Jesen je za mene najlepše godišnje doba. Imam jednu malu bašticu kod kuće i brižno je čuvam i pazim. Nešto moram da kupim. Za groblje sam već uzela cveće, a ovo će biti nešto za moju dušu“, kaže Subotičanka Hajnalka Ileš.

Izložbu i vašar cveća već deset godina, skoro svakog proleća i jeseni, organizuje Udruženje seljaka Subotice, u kome ističu da je za mnoge izlagače to manifestacija prema kojoj planiraju svoju proizvodnju.

„Ako su tokom deset godina, svih 17 puta učestvovali na izložbi, onda verovatno imaju ekonomski interes da se ovde pojave. Proizvodnju u proleće već tempiraju tako, dakle već tada planiraju da će na ovoj manifestaciji prodavati svoju robu“, objašnjav Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka Subotice.

Izložba i vašar cveća „Garden Flora“ u Subotici biće otvoren do 30. oktobra, svakog dana od 8 do 20 časova.

 

RTVKOMENTARI

 1. Life kaže:

  Opet će hejteri, što u centru grada, što nije negde na obodima grada, sve isto u centru, cveće, hrana, folklor, muzika..Pustite ljudi da uživamo mi koji volimo miris cveća, hrane, da zaigramo i zapevamo, koji volimo život, a ne mrtvilo.

 2. --- kaže:

  Najvise mi se svidja cvece koje prodaju u drvenoj kucici gde pise „langos“.

 3. Lord Sidni kaže:

  Lepa vest volim cveće

 4. Penzioner kaže:

  Ništa lepše od cvećem i zelenilom okićen centar grada. Iako je i i na prolećnom vašaru bilo puno šarenog cveća, saksije Plave fontane su ostale prazne sve do kraja avgusta. Izgleda da za cveće nije doteklo iz gradskog budžeta!

OSTAVITE KOMENTAR