Sajam ni na nebu ni na zemlji

Kao i prethodnih godina, i ove godine će biti organizovan sajam u Subotici. Sajam će biti održan od 24. do 27. avgusta u periodu kada veći deo Evrope ima kolektivni godišnji odmor i kada je u prostoru u kome se organizuje sajam nesnošljivo toplo. Ali, druge nema, organizatoru ništa drugo ne preostaje nego da sajam i ove godine smesti u Halu sportova jer ista predstavlja jedini iole ozbiljniji prostor koji može da se preuredi za potrebe istog.

 

Jubilarni, peti međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici organizuje Javno komunalno preduzeće Subotičke pijace pod pokroviteljstvom grada Subotica i uz podršku Sekretarijata za privredu AP Vojvodine i Regionalne privredne komore Subotica. Kako je najavljeno do sada su učešće potvrdila preduzeća iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Slovenije, a čeka se odgovor preduzeća i preduzetnika iz Rumunije i Austrije.

 

Tematika ovogodišnjeg sajam je kao i uvek, svašta. Akcenat će biti na žitaricama, prehrambenoj industriji, mehanizaciji i opremi ali i na regionalnim brendovima i građevinarstvu o čemu će biti reči u stručnom delu kada će domaći i inostrani gosti održati predavanja, na temu trenutnog stanja u toj oblasti. U to vreme će ispred Hale sportova bi održan vašar narodnih rukotvorina.

 

Naravno, ljudima koji organizuju sajam nije lako, trude se i rade koliko je u njihovoj moći. Godinama se luta, a celu stvar otežava nedovoljna institucionalna i finansijska podrška grada. Adekvatni prostor ne postoji, a „Subotički sajam“ kao institucija koja će pored ovog sajma okupiti i druge sajmove u gradu, nije formirana i ne postoje izgledi da će u skorije vreme biti. Tim pitanjem se još uvek niko u Gradskoj kući nije pozabavio.

 

Da bi sajam koliko toliko uspeo, potrebni su gosti koji će ove godine imati prilike da posete ovu manifestaciju besplatno pošto je za razliku od prethodnih godina ulaz slobodan.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Kakav je takav je, nas je. Boljeg nemamo.

 2. ADKERSU kaže:

  Ispred hale će biti umotvorine?

 3. dasHHa kaže:

  Zastitni logo previse lici na logo SonyEricssona!!Ako im je cilj postati vodeci regionalni sajam mogli bi doci pod pritisak da promene logo. 😆

 4. JovaToYou kaže:

  Možda bi trebali da pozovu Jašara da peva:)

OSTAVITE KOMENTAR

74 + = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: